Afbeelding

EGS’20 periodekampioen derde klasse D

Grave 655 keer gelezen

Door Freddy Klooté

GRAVE - Het zou een fikse klus worden voor de spelers van EGS’20, de nog jonge fusieclub, spelend op het schitterend sportpark de Kranenhof in Escharen. De laatste wedstrijd van de eerste periode zou beslist worden door de twee beste kandidaten uit klasse 3 D van het zondagvoetbal, Volkel en EGS’20. In Volkel nog wel, het hol van de leeuw. (foto: Matt Gerrits)

Met maar liefst vier geblesseerde spelers vertrokken de mannen vanuit Escharen, begeleid door zo’n 150 supporters naar de poorten van de hel in Volkel. De “mooi-weer-Goden” waren thuis gebleven.

Het werd een spannende pot. Na een zenuwachtig begin, met veel balverlies aan beide kanten, kreeg Cas van Houtum na 15 minuten de eerste kans. De Volkelse keeper liet zich echter niet verrassen. Aan de andere kant was het in de 23ste minuut wel raak. Jarni Reijnen werd vrij gespeeld en deponeerde de bal achter doelman Lars Paters in het doel. 1-0 voor de thuisclub. EGS’20 was echter niet onder de indruk van die achterstand. Eerder deze competitie was dat al vier keer gebeurd en werd alsnog gewonnen. Maar ondanks het betere spel kon EGS niet tot de gelijkmaker komen. Tot diep in de tweede helft het tij leek te keren in het voordeel van de gasten. In de 72ste minuut leverde Cas van Houtum een prachtige voorzet op maat af op Max Bardoel, die vanaf de 16 meterlijn knap raak trof. 1-1, maar dat was nog niet voldoende voor de zo felbegeerde prijs. EGS stroopte de mouwen nog iets verder op, liet zien dat de conditie goed was en dat werd in de 82ste minuut beloond. Na een scrimmage voor het doel van Volkel kreeg Cas van Houtum de bal voor de voet, aarzelde niet en knalde de verdiende 1-2 binnen. De periodetitel en de eerste plaats in de rangschikking lagen voor het grijpen.

Volkel speelde vervolgens alles of niets en de verdediging van EGS kreeg het nog enkele malen zwaar te verduren. Lars Paters stond echter goed te keepen en samen wisten de hardwerkende spelers van EGS de winst over de streep te trekken.

Een prima resultaat van trainer Michel Kuijpers en zijn mannen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant