Dick Herfst en Theo van der Hagen overhandigen aan de wethouders Hendriks en Sölez een beeld van het Land van Cuijk, waarin de vroegere gemeente Grave is uitgelicht.
Dick Herfst en Theo van der Hagen overhandigen aan de wethouders Hendriks en Sölez een beeld van het Land van Cuijk, waarin de vroegere gemeente Grave is uitgelicht.

Wijk- en dorpsraden voormalige gemeente Grave presenteren hun plannen

Grave 672 keer gelezen

Door Annelies Graafsma

GRAVE - Op 15 november overhandigden de gezamenlijke wijk- en dorpsraden uit de vroegere gemeente Grave hun wensenlijst voor de toekomst aan de gebiedswethouders Joost Hendriks en David Sölez van het Land van Cuijk (LvC). Ze waren door de nieuwe gemeente gevraagd, net als alle andere wijk- en dorpsraden in het LvC, mee te denken over de plannen voor hun dorp of hun wijk.

“De plannen liggen klaar, of er uitvoering aan wordt gegeven is nu de vraag. Het zijn lijstjes”, zegt Dick Herfst, voorzitter van de Wijkraad Binnenstad Grave. “En lijstjes zijn één, maar nu verwachten we dat de plannen ook serieus beoordeeld worden. Het is nu aan de bestuurders, aan hun visie en beleid. De opvolging van de plannen door de bestuurders, daar kijken we met belangstelling naar uit”.

Raadsleden van het Land van Cuijk van alle partijen waren aanwezig in restaurant Ovum in Grave. Met belangstelling volgden ze de zes bordpresentaties door de verschillende vertegenwoordigers van dorps- en wijkraden. Bouwen, scholen open houden, veilige en rustige wegen en natuur/groen waren bij alle wijk- en dorpsraden in hun plannen opgenomen; allemaal beschreven vanuit verschillende uitgangsposities. In de komende weken zal Arena over de plannen van Gassel, Velp, Escharen en de wijkraden van Grave-Centrum, Estersveld/de Stoof en Grave-West berichten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant