Afbeelding

Programma Filmcafé Grave

Grave 360 keer gelezen

In de komende twee weken bieden wij je het volgende programma:

Sweet Dreams - zondag 19 november 17.00 uur en woensdag 22 november 20.15 uur
SPECIAL: op de zondag ben je al vanaf 15.00 uur welkom en kun je genieten van heerlijke Indische hapjes.
Op een afgelegen Indonesisch eiland valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe. Hun vervreemde zoon Cornelis en zijn hoogzwangere vrouw Josefien arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

Toen we van de Duitsers verloren (foto) - maandag 20 november 20.15 uur
Zomer, 1974. Het is de dag na de verloren wereldkampioensfinale tussen Duitsland en Nederland. Het is stil op straat en de stad heeft een flinke kater. Jonas loopt Daan tegen het lijf en hoewel het geen vrienden zijn, trekken ze op deze saaie zomerdag samen op. Ze zijn allebei namelijk op zoek naar hun klasgenoot Karsten, ieder met een eigen reden. Ondertussen hangt de vermissing van Catootje als een donkere wolk boven de jongens. Sommige zomers vergeet je nooit meer.

The Eternal Memory - vrijdag 24 november 20.15 uur
Deze film nodigt ons uit in het leven van de gevierde Chileense journalist Augusto Góngora en zijn vrouw, actrice en Chileense Minister van Cultuur, Paulina Urrutia. Nadat Augusto met de ziekte van Alzheimer werd gediagnostiseerd, wordt het de taak van Paulina om het geheugen van haar man levend te houden. Met genegenheid en onverwoestbare tederheid leidt ze haar echtgenoot door zowel de goede als de moeilijke momenten van zijn dagelijks bestaan, terwijl de ziekte langzaam maar zeker hun leven begint aan te tasten.

Verwacht:
Kom gezellig met je (klein)kinderen naar de Sinterklaasfilm Sint Ahoy! Een avontuur dat zich in de tropische sferen van Curaçao afspeelt. De film is te bekijken op zondag 26 en woensdag 29 november om 16.00 uur.
Ook op zondag 26 november (van 12.00 tot 14.00 uur) dragen Cobi van Baars en Monica Boschman in Filmcafé Grave voor uit hun nieuwe romans. Zij gaan in gesprek met elkaar en het publiek.
Een gedachtewisseling over toeval, de waarheid van fictie en de kracht van taal. Een ontroerend programma voor iedereen die van lezen en/of schrijven houdt. Een kaartje voor het Literair Moment kost 5 euro. Na afloop signeren beide schrijvers hun boeken.

Kijk elders op deze website voor meer informatie over de muziekfilms in december! Jong en oud komen aan hun trekken.

Wil je het hele programma zien? Bezoek dan onze website www.filmcafegrave.nl. Bekijk het hele aanbod en als je wilt kun je direct online reserveren. We hopen je snel welkom te mogen heten op onze prachtige locatie op het terrein van De Bonskazerne!
Wil je op de hoogte blijven en wekelijks het programma ontvangen: abonneer je dan via de website op onze nieuwsbrief.

Joep Janssen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant