Afbeelding

‘Kan de intocht in Grave wel doorgaan?’ - Hoofdpiet van Sinterklaas heeft ongeluk gehad

Grave 2.337 keer gelezen

Door Freddy Klooté

GRAVE - Er kwam een heel vervelend bericht binnen bij de redactie van ArenaLokaal. Daarin stond dat de hoofdpiet van Sinterklaas een ongeluk heeft gehad. Of het ernstig is of niet, is nog niet bekendgemaakt.

Sint maakt zich wel zorgen: “Ik moet natuurlijk wel een hoofdpiet hebben bij de intocht op de Loswal in Grave. Alles moet daar op rolletjes lopen, want er zijn daar in dat mooie stadje altijd zoveel lieve kinderen, die met hun ouders, of opa’s en oma’s op ons staan te wachten. Die wil ik niet teleurstellen door alles in de soep te laten lopen. Dus we doen er alles aan om de hoofdpiet weer helemaal gezond te maken. Ik wil jullie op de hoogte houden, lieve kinderen van Grave en omstreken. Ik wist eerst niet goed hoe ik dat het beste kon doen, maar toen kwam de filmpiet met een geweldig idee. De filmpiet maakt altijd filmpjes van onze intochten en hij kan bijna toveren met filmpjes. En daar kan ik zelfs mezelf op horen als ik tegen jullie praat. Nou, die filmpiet heeft een goede vriend in Grave wonen, die hem heeft leren filmen. Die meneer heet Lou Kruisbergen. Nou, en die meneer kan filmen hoor. Ik heb samen met alle pieten in onze filmzaal wel eens naar een film van hem gekeken. Die heette “Magisch boek der kristallen”. Wat hebben we allemaal van die film genoten. Wel, lieve kinderen, onze filmpiet heeft contact met meneer Lou gehad en gevraagd of hij ons elke dag een filmpje wil opsturen over hoe het met de hoofdpiet gaat. Meneer Lou was heel enthousiast en gaat dat doen”.Lou Kruisbergen maakt Graafs Sinterklaasjournaal

Lou Kruisbergen
Gravenaar Lou Kruisbergen was blij met de vraag van de filmpiet en is meteen aan de slag gegaan. Samen met mensen die hem wilden helpen. “Ik heb vorig jaar al een clipje gemaakt over Sinterklaas. Die heb ik in één dag opgenomen. Van de intocht heb ik een langere film gemaakt. Die is inmiddels al 100.000 keer bekeken. Dus toen de filmpiet mij vroeg om een soort dagjournaal te maken moest ik niet lang nadenken. De Sinterklaasjournaals komen op YouTubeLouKruisbergen. Er komen zes Sinterklaasjournaals van ongeveer 8 minuten en op de maandag na de eventuele intocht een impressie van het gebeuren op de Loswal op 19 november”.

Lou Kruisbergen haalt even diep adem, want hij is erg druk en al die data in zijn hoofd maken hem onrustig. En hij moet wel gezond blijven, want na de hoofdpiet kunnen we geen tweede uitvaller gebruiken. “Kijk, ik heb het. Het eerste journaal komt op zaterdag 11 november op YouTubeLouKruisbergen te staan. Op 12 november komt deel twee, enzovoort, tot en met vrijdag 17 november, als deel zes op YouTube verschijnt. Op zaterdag komt er geen nieuw deel, want dan weten we hopelijk wat er met de hoofdpiet is gebeurd. Op zondag hopen we dat alles gewoon door kan gaan en de hoofdpiet weer helemaal beter is. Op maandag 20 november komt dan dus de samenvatting van de intocht. Het voordeel van YouTube is dat je niet op een bepaald tijdstip moet kijken, want zo gauw ik het erop heb gezet, blijft het daar voor altijd staan”.

Magisch boek der kristallen

“En voor alle kinderen van zes jaar en ouder heb ik nog een leuke Sinterklaasverrassing. Het idee kwam van de filmpiet van Sinterklaas. “Waarom staat jouw film Magisch boek der kristallen nog niet op YouTube?” Nou, dat doe ik dus. Vanaf maandag 20 november staat hij er ook op. Veel plezier!


Afbeelding
Lou Kruisbergen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant