Afbeelding

Programma Filmcafé Grave

Grave 549 keer gelezen

In de komende week worden de volgende films vertoond:

Les Cyclades, 24 september 15.15 uur
We beginnen op zondagmiddag met deze komische film. Het is niet alleen een grappige, maar ook ontroerende Franse vriendinnenfilm. Blandine is onlangs gescheiden en weet niet goed wat ze verder met haar leven moet. Maar dan duikt plots haar luidruchtige en onbevreesde schoolvriendin Magalie op. Spontaan besluit zij om Blandine te vergezellen op een trip naar Amorgos, een prachtig Grieks eiland. Eenmaal op hun bestemming blijkt dat Blandine en Magalie wel heel verschillende ideeën hebben over vakantie, de liefde en het leven.

Barbie, 24 september 20.15 uur
Na de eerste uitverkochte vertoning gaat Barbie op zondagavond in de herhaling. Dat wordt nog een keer genieten van de belevenissen van Barbie en Ken in Barbieland. Hierin geniet Barbie volop van het leven, een kleurrijke en perfecte wereld, ogenschijnlijk. Wanneer ze naar de echte wereld vertrekt, ontdekt ze al snel zowel de geneugten als de uitdagingen van het leven onder te mensen. Samen met Ken, die tot dan toe vooral een accessoire is in Barbies wereld, gaat ze op zoek naar zichzelf. Jos Hilte brengt in zijn voorwoordje weer de nodige verdieping en kom kijken naar de verrassingen die we voor u hebben!

Sisi & Ich (foto), 25 september 20.15 uur
Op maandagavond is het de beurt aan Sisi. Een onderhoudende blik op deze keizerin vanuit een geheel nieuw perspectief. Aan het einde van de 19de eeuw leeft keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije – beter bekend als Sisi – in een aristocratische vrouwelijke commune in Griekenland. Gravin Irma wordt als metgezel richting Sisi gestuurd en raakt meteen gefascineerd door de excentrieke en extravagante kluizenaar. Maar de buitenwereld probeert Sisi te breken. Hoe hevig Irma en Sisi zich ook verzetten, uiteindelijk lijkt er maar één noodlottig pad over te blijven dat de twee vrouwen voor altijd aan elkaar zal doen verbinden.

Narcosis, 27 september 20.15 uur
Op woensdagavond volgen we een hecht gezin, dat ontwricht raakt wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de programmering voor de periode november en december. We hopen u zo snel mogelijk het volledige programma te kunnen aanbieden.

Wilt u ons hele programma zien? Bezoek dan www.filmcafegrave.nl. Bekijk ons aanbod en u kunt direct online reserveren. We hopen u snel welkom te mogen heten op onze prachtige locatie op het terrein van De Bonskazerne. Wist u dat u zich via de website ook kan abonneren op onze nieuwsbrief?

Joep Janssen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant