Afbeelding

‘De Voetballers van Mobilia kwamen niet in het café van de Sportclub’

Grave 584 keer gelezen

GRAVE - In de podcast Het verhaal van Grave gaat Peter Linders deze keer in gesprek met oud-voetballer Toon Jagers (foto). De audio-podcast is te beluisteren via Spotify en www.hetverhaalvangrave.nl en de videoversie is beschikbaar op het YouTube-kanaal van 0486tv.

In de periode volgend op de Tweede Wereldoorlog was de stad Grave het toneel van een intense rivaliteit tussen twee voetbalclubs: Sportclub Grave, opgericht in de nasleep van de oorlog door frater Aloysius, en Mobilia, een club die zijn wortels had in de eerste voetbalvereniging van Grave, opgericht in 1910. Beide clubs hadden hun eigen stamcafés en de leden hadden de neiging om hun dagelijkse boodschappen voornamelijk te doen bij hun clubgenoten.

In 1957 vond er een samensmelting plaats, waaruit GVV’57 ontstond. Maar wat waren de exacte omstandigheden van deze fusie en wat was de oorsprong van deze rivaliteit? Peter Linders zoekt naar antwoorden op deze vragen in gesprek met de Gravenaar Toon Jagers. Jagers, die tegenwoordig in Oss woont, heeft zijn hele leven een actieve rol gespeeld in de voetbalwereld, eerst als speler op het veld en later in diverse bestuurlijke functies. 

De podcastserie Het Verhaal van Grave biedt een boeiend overzicht van de geschiedenis van Grave. De serie begint in het jaar 1140, bij de oprichting van Grave, en loopt door tot de vorige eeuw. Binnenkort zijn Jan Timmermans, Loek Adriaans, Henk Walk en Jo de Wit te gast. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant