Afbeelding

Leerlingen De Wegwijzer zamelen elektronica in voor E-waste Race

Grave 564 keer gelezen

GRAVE - Iedereen kent het wel, je hebt nog oude elektronica rondslingeren. Een oud telefoontje, kapotte dvd-speler of wekker. Toch schiet het er iedere keer weer bij in om deze elektronische apparaten, ook wel e-waste genoemd, weg te brengen. In het kader van de E-waste Race, een wedstrijd tussen scholen in de regio om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen, willen de leerlingen van Jenaplanschool De Wegwijzer in Grave de komende weken zoveel mogelijk elektronica inzamelen.

“Vanwege de E-waste Race kwamen deze week twee vrouwen op onze school”, vertellen Nizar en Giuillia, leerlingen van Jenaplanschool De Wegwijzer. “Ze hebben ons geleerd dat we goed voor het milieu moeten zorgen en dat als een computer of telefoon kapot is, of iets anders, je het dan niet moet weggooien maar laten maken. We hopen dat mensen ons kunnen helpen met kleine electrische apparaten. Ze kunnen het tot 4 oktober komen brengen of ze kunnen ons bellen. Het telefoonnummer van de school is 0486-729001. Bedankt voor jullie hulp. Je kunt ook kijken op de website www.ewasterace.nl.”

Tijdens de E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval ook aanmelden op deze website. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de E-waste Race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant