Afbeelding

Programma Filmcafé Grave

Grave 497 keer gelezen

GRAVE - Op 11 september vertoonde het Filmcafé voor een uitverkochte zaal haar eerste film na de herstart. Dat was direct een knaller, namelijk de prachtige historische film Oppenheimer. Maar het filmcafé heeft nog veel meer te bieden.

Last Dance
Op zondag 17 september (20.15 uur) wordt Last Dance (foto) vertoond. In deze film volgen we Germain, die volop geniet van zijn pensioen wanneer hij op 75-jarige leeftijd plots weduwnaar wordt. Meteen snelt zijn familie te hulp en dringen ze zichzelf op om voor hem te zorgen: geplande belafspraken en bezoeken, eten naar hem brengen. Germains leven wordt tot in de puntjes voor hem geregeld. Maar hij heeft andere prioriteiten, want hij en zijn vrouw hebben elkaar iets beloofd voor zij stierf… Daardoor belandt Germain in een hedendaagse dansgroep met een excentrieke choreografe. Al dansend leert hij te rouwen, maar daar durft hij zijn familie niets over te zeggen.

Barbie
Op maandag 18 en zondag 24 september (20.15 uur) is Barbie aan de beurt. In Barbie Land, een kleurrijke en ogenschijnlijk perfecte wereld, geniet Barbie volop van het leven. Wanneer ze naar de echte wereld vertrekt, ontdekt ze al snel zowel de geneugten als de uitdagingen van het leven onder te mensen. Samen met Ken, die tot dan toe vooral een accessoire is in Barbie’s wereld, gaat ze op zoek naar zichzelf. Kom naar onze prachtige zaal in De Bonskazerne en ontdek welke verrassing wij voor u in petto hebben!

Les Cyclades
In dezelfde week vertonen wij Les Cyclades. Deze komische film is te zien op woensdag 20 september om 20.15 uur en op zondag 24 september om 15.15 uur. Het is een grappige, maar ook ontroerende Franse vriendinnenfilm, die zich afspeelt op de Griekse eilanden. Blandine is onlangs gescheiden en weet niet goed wat ze verder met haar leven moet. Maar dan duikt plots haar luidruchtige en onbevreesde schoolvriendin Magalie op. Spontaan besluit zij om Blandine te vergezellen op een trip naar Amorgos, een prachtig Grieks eiland. Eenmaal op hun bestemming blijkt dat Blandine en Magalie wel heel verschillende ideeën hebben over vakantie, de liefde en het leven.

Wilt u ons hele programma zien? Bezoek dan www.filmcafegrave.nl. Bekijk ons aanbod en u kunt direct online reserveren. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de programmering voor de laatste twee maanden van het jaar. We hopen u snel welkom te mogen heten op onze prachtige locatie op het terrein van De Bonskazerne!

Joep Janssen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant