Afbeelding

Walking Football Grave: poort potdicht in Oss

Grave 1.157 keer gelezen

Door Jaap Schouten

GRAVE - Een balletje kan raar rollen. Tot die ontnuchterende conclusie kwam WF Grave/ EGS ’20 na afloop van een sterk bezet toernooi in Oss, waar het Walking Football-team drie van de vier wedstrijden won en toch ‘maar’ op de vijfde plaats eindigde. De blijdschap was er niet minder om, want WF Grave leverde al vechtend en sleurend een topprestatie bij het stadion van TOP Oss en wist de oude spieren en botten allemaal heel te houden. Het piepte en kraakte wel. 

WF Grave vaardigde een sterk team af naar Oss en had in Tiny Verberk, die wegens jubeltenen zelf niet kon voetballen, een gepassioneerde coach, die vooraf duidelijk de lijnen uitzette en de wissels strikt benoemde. Die vaste structuur betaalde zich op het veld uit en was de basis voor een succesvol toernooi van WF Grave. Dat verloor wel de eerste wedstrijd met 2-0 tegen MOSA ’14 uit Oijen en zag zijn altijd bevlogen spits Jan Hermanussen heel wat kansen missen. De tweede wedstrijd tegen het jubilerende TOP Oss, met veruit de beste ploeg van het toernooi, bleek de sleutelwedstrijd voor WF Grave. Voetballend kwamen ze er niet aan te pas, maar er werd wel een ijzersterk muurtje gemetseld voor keeper Theo Cools, die zelf in topvorm was en met alle lichaamsdelen de ballen uit zijn doel ranselde. De schoten van TOP Oss smoorden in een woud van mannenbenen, het vaakst tegen die van laatste man Kees Claassen, die samen met Bert Driessen, Tiny ten Haaf en Jaap Schouten heroïsch stand hield tegen een overmacht van Osse spelers. Het middenveld en de voorhoede, met Jan Schaap, Paul Renirie, Giel Kremers en Marius van Boekel kwamen niet veel verder dan de middellijn. WF Grave hield stand met kunst en vliegwerk. En de aloude voetbalwet gold ook hier: als je ondanks een stortvloed aan kansen niet scoort, dan doet de tegenpartij dat. Jan Schaap werd de matchwinnaar met een fraai afstandsschot net over de middellijn in een leeg doel, dat door de verwoed aanvallende Ossenaren was verlaten.

Potdicht
Het fraaie staaltje Catenaccio-voetbal, waarbij de verdediging op zijn Italiaans op slot werd gedraaid, zorgde achteraf voor euforie bij WF Grave- en ergernis bij de tegenstander. Maar ja, verdedigen is ook een vak en dat voerde WF Grave met passie en hartstocht uit. In een flow van onoverwinnelijkheid werd daarna ook met 2-0 gewonnen van Margriet uit Oss met doelpunten van Kees Classen en opnieuw Jan Schaap. Het leverde uiteindelijk niet meer op dan de strijd om de vijfde plaats tegen NLC ’03 uit Lith. Ook hier bleef de poort potdicht en waren een paar uitvallen van WG Grave, met een mooi doelpunt van Giel Kremers, genoeg voor de winst. In de kleedkamer, waar het afdoen van de hulpstukken bij de seniorenvoetballers altijd weer een indrukwekkend gezicht is, was de overwinningsroes groot, alsof WF Grave het toernooi had gewonnen. Dat betekent een flinke opkikker na het desastreuze toernooi in Malden, waar Wf Grave alle hoeken van het veld te zien kreeg. 

Vol vertrouwen wordt nu uitgekeken naar het eigen Ad Mellaard WF Toernooi, dinsdag 19 september op de Kranenhof in in Escharen.        

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant