Afbeelding

Open themabijeenkomst over vrijwilligerswerk

Grave 545 keer gelezen

GRAVE - Welzijn Ouderen Grave verzorgt in samenwerking met Sociom op dinsdag 28 maart een themabijeenkomst over vrijwilligerswerk. Tijdens deze bijeenkomst komen twee onderwerpen aan de orde. Voor de pauze wordt stilgestaan bij de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, beter bekend als de WBTR. Een medewerker van Notariskantoor Teeuwen uit Boxmeer verzorgt daarbij de inleiding. Na de pauze gaat Aafko Bergenhenegouwen in op de werving van nieuwe vrijwilligers en hoe je je als organisatie daarbij naar buiten toe kunt presenteren. Het is een maatschappelijke tendens dat het steeds lastiger wordt om nieuwe vrijwilligers aan te trekken.

De themabijeenkomst staat open voor alle bestuursleden van vrijwilligers organisaties uit Grave, Escharen, Gassel en Velp. De bijeenkomst start om 19 uur en vindt plaats in wijkcentrum Esterade. Eindtijd is 21.30 uur. Aanmelden is gewenst en kan door contact op te nemen met Welzijn Ouderen Grave, via info@welzijnouderengrave.nl of telefonisch via 0486-729004 van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.30 en 12.30 uur. 

Voorzitter Roland Eijbersen van Welzijn Ouderen Grave: “Deze twee onderwerpen komen voort uit een eerdere bijeenkomst van ons platformoverleg ‘Lokaal Beraad’. In het Lokaal Beraad brengen we allerlei vrijwilligers organisaties bijeen die raakvlakken hebben met ouderen en welzijn. Bijvoorbeeld de KBO-afdelingen, Esters Welzijn, het Platform voor mensen met een functiebeperking Grave, dorps- en wijkraden etcetera. We willen met deze inhoudelijke avond vrijwilligers een stukje toerusting bieden en er zal voldoende gelegenheid zijn voor het stellen van vragen. Vrijwilligerswerk wordt namelijk steeds belangrijker.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant