Afbeelding

‘We willen ons laten zien door een ‘Werkshop’ te openen’

Grave 2.113 keer gelezen

Door Annelies Graafsma

GRAVE - De Generaal de Bonskazerne is een plek waar jonge ondernemers graag hun bedrijf starten of laten doorgroeien. Drie vrouwen hebben op de bovenverdieping van één van de oude kazernegebouwen hun intrek genomen. Ze zijn alle drie professioneel coach, maar alle drie met een andere insteek. Elke woensdagavond kun je er binnenlopen met kleine en grote vragen. De ‘Werkshop’ is dan open.

Sonja de Louw (links op de foto), Estell Koninkx (rechts op de foto) en Jolanda Bouwman hebben ieder een eigen terrein waarop ze mensen begeleiden. Estell, de jongste, richt zich vooral op jongeren tussen achttien en vijfentwintig jaar. Ze noemt zich ‘inspiratiecoach’. Haar motto is ‘Own Your Own Way!’ Estell houdt zich bezig met levensvragen die gaan over bezieling en zingeving. De vraag ‘Wat is je levensdoel?’ vindt ze een belangrijk onderwerp voor jongeren. Estell: “Het moment waarop ik besloot voor eens en voor altijd mijn eigen weg te gaan, was toen ik stopte met mijn baan als Personal Assistant bij een exclusief bedrijf in Amsterdam. Het leek een droombaan. Voor mij, van binnen, was het dat niet. Vanaf het moment dat ik werd aangenomen werd ik steeds kleiner. Ik stond totaal niet in mijn kracht. Hierdoor werd ik terughoudend en stil. Ik wil dit niet, dacht ik. Maar wat dan? Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Dit waren vragen die mij bezighielden. Om weer even helemaal tot mezelf te komen ben ik naar het Emmausklooster in Velp gegaan. Ik heb er gewoond ,mijn verhaal gedaan en mijn idee uitgewerkt. De verhalen van de gasten inspireerden mij. Hier ontstond het begin van Own Your Way.”

Sonja de Louw heeft een jarenlange ervaring in coachen. Ze studeerde aan de Academie Mens en Arbeid Arbeidsvoorziening, met als specialisatie training en opleiding. Jaren later volgden een post-HBO opleiding Loopbaancoaching en aanvullende trainingen in dit vakgebied. Ze werkt voor particulieren en bedrijven. Haar motto: ‘Let’s find your flow’. Als we Sonja spreken is ze net terug uit Eindhoven en in de ochtend was ze bij een bedrijf in Arnhem. Ze richt zich op loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling in het werk. Bijzonder is de samenwerking tussen Estell Koninkx en Sonja de Louw; ze kunnen naar elkaar verwijzen en zijn buiten het werk moeder en dochter.

Jolanda Bouwman is de derde coach op dezelfde etage op De Bons. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring als HR-professional en onder andere Arbeidsrecht gestudeerd. Op De Bons helpt ze mensen via mediation, met arbeidsconflicten en ook mensen die, zoals dat heet, een afstand tot de arbeidsmarkt hebben om een weg te vinden in het arbeidsproces. Dit kan door ondersteuning met het opstellen van een CV/sollicitatiebrief. Vragen op het persoonlijk vlak zoals ‘Waar ben ik goed in?’ en ‘Wat maakt dat ik een bepaalde keuze wel of niet maak?’ worden samen met Jolanda in de buitenlucht weer fysiek in beweging gebracht. Samen met haar ga je echt op pad om je weg te vinden.

De ‘Werkshop’ is open op woensdagen van 18.30 tot 20.30 uur. Je kan er gewoon langsgaan, je vraag stellen over je studiekeuze, je werkgeluk, je levensinvulling. Het kan bij deze vraag blijven of je gaat bij één van de coaches aan de slag met jezelf.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant