Afbeelding

Certificering vrijwilligers AZC Grave

Grave 615 keer gelezen

GRAVE - Op 14 december om 14.30 uur ontvangen 13 bewoners van het AZC in Grave een certificaat. Willy Hendriks, wethouder gemeente Land van Cuijk, is die middag aanwezig in het asielzoekerscentrum om de certificaten uit te reiken aan deze bewoners, die zich hebben ingezet voor de Nederlandse samenleving. Muziekgroep Kwint uit Cuijk en rapper Kiumars Afshar, Iranees en bewoner van het AZC, hebben voor deze gelegenheid een speciaal programma samengesteld. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Stuur dan een berichtje naar: arezoesemim@coa.nl

Door vrijwilligerswerk te doen kunnen AZC-bewoners kennismaken met de Nederlandse taal en cultuur, werkervaring krijgen in Nederland en in contact te komen met Nederlanders. Daarnaast krijgen Nederlandse organisaties en instellingen de kans om kennis te maken met vluchtelingen uit heel veel landen. Bij de #Meedoen-balie op het AZC kunnen bewoners zich aanmelden voor vrijwilligerswerk, zowel binnen als buiten het centrum.

In samenwerking met Welzijnsorganisatie Sociom zijn inmiddels verschillende relaties opgebouwd. Zo kunnen de bewoners vrijwilligerswerk doen bij onder andere het Ambachtscentrum Velp, Wereldtuin Verdeliet, Catharinahof, stichting Dichterbij en wijkcentrum Esterade.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant