Afbeelding

Kerstklanken: Graafse koren verzorgen gezamenlijk drie kerstoptredens

Grave 1.439 keer gelezen

GRAVE - Twee Graafse koren met verschillende ‘signatuur’ verzorgen gezamenlijk een serie kerstoptredens met liederen afgestemd op de sfeer rond Kerstmis. Stadskoor Grave, waarvan het repertoire in hoofdzaak bestaat uit licht klassieke werken van oude en eigentijdse componisten tot musical- en volksmuziek uit diverse landen, en schipperskoor De Maessanghers, dat naast het Nederlandse repertoire van bekende zeemansliedjes en liederen over de scheepvaart ook liederen in het Engels, Duits, Italiaans en zelfs in het Oekraïens zingt. Geert Verhallen is dirigent van beide koren.

Tijdens het concert ‘Kerstklanken’ zijn de liederen afgestemd op de sfeer rondom Kerstmis. De liedkeuze van het Stadskoor Grave heeft een ander accent dan die van het schipperskoor wat een mooi muzikaal effect geeft.

Maandag 12 december om 19.30 uur treden de koren op in de San Salvatorkerk aan het Kerkplein 4 in Oeffelt. Woensdag 14 december om 10 uur is er een concert in wijkcentrum Esterade aan de Estersveldlaan 41 in Grave. Zondag 18 december om 13.30 uur volgt het tweede optreden in Esterade. Toegang is steeds gratis. Voor de concerten in Esterade is het aantal plaatsen beperkt. Het is daarom noodzakelijk van tevoren aan te melden via stadskoorgrave@gmail.com of maessanghers.secretariaat@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant