Afbeelding

IWAG zoekt versterking

Grave 441 keer gelezen

GRAVE - De Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekers Grave (IWAG) is 15 jaar geleden ontstaan vanuit de gezamenlijke kerken in Grave, maar is niet kerkelijk gebonden. “De leden proberen op verzoek asielzoekers van het AZC Grave bij te staan als er zich een bijzondere moeilijke situatie voordoet”, licht Leni Janssen toe namens de IWAG.

“Dit gebeurt in overleg met de advocaat. Een andere activiteit was in coronatijd meehelpen bij de landelijke actie om in de zomervakantie rugtasjes met speelgoed aan de kinderen uit te delen. Ook het jaarlijks organiseren van een bijeenkomst van degenen die zich vanuit verschillende organisaties inzetten voor bewoners van het AZC, wordt als een belangrijke activiteit gezien.”

De laatste jaren werd de werkgroep door verschillende oorzaken kleiner waardoor het lastig is de draad na de coronatijd weer op te pakken. Leni: “Terwijl de verwachtingen zijn dat er meer asielzoekers zullen komen naar de inmiddels veel groter geworden gemeente. Het is voor ons nog open of onze werkgroep zich blijft beperken tot AZC Grave of dat we meegroeien met de inmiddels gefuseerde gemeente Land van Cuijk. Maar duidelijk is dat we versterking nodig hebben.”

Voelt u zich aangesproken, dan graag een bericht naar secretaris Jan Hoiting, jalohoiting@hotmail.com of 06-55556329.                                

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant