Afbeelding

In Memoriam: Rudolf van Gemert

Grave 3.471 keer gelezen

GRAVE - Tot onze grote schrik en verdriet hebben wij vernomen dat Rudolf van Gemert is overleden. De Gravenaar heeft meerdere jaren prachtige artikelen geschreven voor onder andere ArenaLokaal en De Maas Driehoek. Rudolf overleed na een kort ziektebed op 73-jarige leeftijd. (foto: Marco van den Broek)

“Ooh ja, die ken ik heel goed!” Dat was steevast Rudolfs antwoord als ik hem vroeg of hij contact met iemand wilde opnemen voor een mooi artikel. “Daar ben ik al wel vaker langs geweest. Ken hem nog van mijn tijd als…” Wat dan volgde was een uitgebreid, met anekdotes doorspekt verhaal over de personen in kwestie, hoe Rudolf hem of haar kende, en dat het altijd gezellig was.

Nooit waren mijn babbeltjes met Rudolf kort, want ook ik kon heel gezellig met hem kletsen. Tuurlijk moesten enkele minuten worden besteed aan serieuze zaken. De artikelen moesten er immers wel komen. Maar meer tijd werd er gespendeerd aan leuke (vakantie)verhalen, goed geouwehoer en oprechte, wederzijdse interesse. 

Ik ben dan ook benieuwd naar hoe Rudolfs interviews veelal verliepen. Wat ik voor me zie? Een keukentafelgesprek dat eerder te lang duurde dan te kort en waarbij de kan koffie schoon op ging. Interviews waarbij de voor het artikel benodigde zaken al met een kwartiertje waren besproken, maar waarbij het warme en amaibele geklets nog even de klok rond ging.

Schrijven kon Rudolf als geen ander. Door zijn royale gebruik van citaten voelde het alsof je gezellig naast hem aan de keukentafel zat. Omdat Rudolf de geïnterviewde en diens verhaal vaak al goed kende, kon hij dit ook gevat één op één op papier zetten. 

Met het overlijden van Rudolf verliezen deze krant en al haar lezers een gewaardeerd correspondent in de regio Mill en Grave en gerespecteerd collega. Als iemand mij vraagt naar Rudolf van Gemert, dan zal ik ook met trots zeggen: “Ooh ja, die kende ik heel goed!” Namens Het Mediacentrum, waartoe zowel ArenA Lokaal als De Maas Driehoek behoren, wil ik Rudolf een laatste keer bedanken voor alles wat hij voor ons heeft gedaan. Daarnaast wens ik Rudolfs familie en nabestaanden heel veel sterkte met dit verlies.

Mans Pere (hoofdredacteur De Maas Driehoek) 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant