Afbeelding

A Healing Song of Life: concert over liefde en muziek door Kamerkoor Muzimare

Grave 799 keer gelezen

GRAVE - Kamerkoor Muzimare geeft op zaterdag 8 oktober om 20 uur een concert in de Protestantse kerk in Grave. Hetzelfde concert wordt herhaald op zondag 9 oktober om 15 uur in de Dorpskerk in Leur. Medewerking wordt verleend door Janouk Heidema (cello), Thomas Ruffmann (viool) en Rein Boeijen (piano). Het geheel staat onder leiding van Sophia Brink. Entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage achteraf wordt zeer op prijs gesteld.

Al bijna 30 jaar is Kamerkoor Muzimare een in alle opzichten groeiend en uitgebalan­ceerd koor van geoefende amateurzangers. Het zingt zowel profane als religieuze muziek en zoekt voortdurend naar nieuw repertoire in binnen- en buitenland, waardoor het regelmatig muziek laat horen die nog weinig bekend is bij de luisteraars. Dankzij grote inzet van de zangers kan tijdens de repetities veel aandacht besteed worden aan de muziek en tekst achter de noten. Daarmee heeft het koor door de jaren heen een bijzondere en intense wijze van uitvoeren ontwikkeld, waarmee het een groeiend publiek op diverse locaties steeds weer aangenaam verrast. Een concert van Kamerkoor Muzimare heeft altijd een verhaal en neemt de luisteraar mee op een muzikale reis.

Zo ook tijdens dit concert waarin het koor in muziek van uiteenlopende componisten een verhaal zingt over liefde en muziek. “Liefde, teder als de geurigste lentebloem, stralend en warm als de zomerzon. Zachte armen om je heen en je onvoorwaardelijk bemind en bewonderd weten. Een brandend vuur diep in het hart, zelfs als je moet loslaten wat je het meest lief is. En muziek zegt zoveel meer dan woorden alleen. Zingen zuivert en geeft adem, zingend ben je gelukkig of verdrietig, jubel je je hart uit of herpakt het. Kortom, een concert waarin Liefde ons aanraakt, Muziek ons hart in vuur en vlam zet.”

Uit de krant

Uit de krant