Afbeelding
Carlijn Hermanussen

Een gi-ga-groene kinderboekenweek in de bibliotheek

Grave 362 keer gelezen

GRAVE - Tijdens de Kinderboekenweek van 5 tot en met 16 oktober gaan scholen en bibliotheken samen met kinderen op een groen avontuur. Het thema dit jaar is namelijk ‘Gi-ga-groen’, over de natuur en het beschermen daarvan. In de bibliotheken van BiblioPlus, waaronder Grave, lezen kinderen over spannende avonturen in de natuur van boomhutten tot safari’s of speuren ze in informatieve boeken over het klimaat en natuurwonderen. En er is meer te beleven: voorstellingen, kindercolleges en een oproep om de bieb te helpen bij het recyclen van oude boeken. Kijk voor alle activiteiten en om te reserveren op www.biblioplus.nl/kbw.

Een gi-ga-groene week betekent extra aandacht voor duurzaamheid, ook voor de bibliotheek. De oude boeken uit de bieb verdienen een nieuw leven. Op verschillende locaties kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar met de oude boeken prachtige creaties komen knutselen. Donderdag 13 oktober van 15 tot 16 uur in Grave.

Poppenkast 
De bekende poppenkastspeler Frank Peters heeft speciaal voor de Kinderboekenweek weer een fantastische poppenkastvoorstelling gemaakt voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar en iedereen die van poppenkast houdt. Deze keer moet Jan Klaassen het Speelbos beschermen tegen de plannen van Simon Smeerpijp. Frank speelt dit avontuur in meerdere bibliotheken. Woensdag 12 oktober is hij van 15 tot 15.30 uur in Grave.

Kindervoorstelling
Zaterdag 15 oktober kunnen kinderen en (groot)ouders zich laten verwonderen in de Graafse bieb tijdens de prachtige kindervoorstelling ‘De dieren van het Waterloopwoud’. Dit gaat over Coco de Eekhoorn die geniet van haar nieuwe huisje in de natuur. En over Meneer Vos, die plannen heeft om op die prachtige plek een pretpark te bouwen. Coco komt samen met andere dieren uit het bos in actie.

Gratis lid worden
Voor kinderen die nog geen lid zijn van de bibliotheek is de Kinderboekenweek een extra leuk moment om lid te worden. Tijdens deze week en de rest van de maand oktober krijgen nieuwe leden een bijzonder cadeautje: een handgemaakte dierenboekenlegger. Met het lidmaatschap lenen zij de leukste boeken en online kunnen e-books, luisterboeken en voorleesfilmpjes ontdekt worden.

Uit de krant

Uit de krant