Ben en Martine Verstraate.
Ben en Martine Verstraate.

De Haagsche Dame: nieuwe aanwinst voor centrum van Grave

Grave 1.695 keer gelezen

GRAVE - Grave is sinds vorige week een leuke curiosa-winkel rijker: De Haagsche Dame. De laatste jaren komen wij in Grave wel vaker winkeltjes tegen waar je zo lekker even binnen kunt rondsnuffelen. De kracht van ons telkens verrassende winkelaanbod. Een gat in de markt dacht de eigenaresse van het alleraardigste pandje in de Brugstraat op nummer 7. Zij toont op die plek haar verzamelde collectie met vondsten. (foto’s: Grave_Brabant)

De naam van de winkel ‘De Haagsche Dame’ refereert aan de plek waar Martine Verstraate 35 jaar lang woonde, het mooie Den Haag. Oorspronkelijk in Grave opgegroeid kwam Martine vanuit Den Haag al wel vaak terug naar haar geliefde Graafse binnenstad. Martine en haar man Ben waardeerden de sfeer van onze stad dermate dat zij er enige jaren terug ook weer gingen wonen.

‘Sterk vooruit gegaan’
Martine: “Als je Grave vergelijkt met vroeger, dan is het er sowieso sterk op vooruit gegaan. Het vele groen, de mooie bestrating, de opgeknapte huizen, de leuke horecagelegenheden en vooral de winkels. Het is mooi om daar nu met mijn winkel deel van uit te maken. Mijn plekje in de binnenstad leent zich erg voor de sierlijke spullen die ik verzameld heb en die ik nu graag wil verkopen aan iemand die het een tweede leven gunt”.
De Haagsche Dame is geopend op donderdag, vrijdag, en zaterdag van 12 tot 17 uur.


Dinsdag 4 oktober Dierendag

Dinsdag 4 oktober is het Dierendag! Veel mensen halen alles uit de kast om een echt feestje te vieren met hun huisdier. Ze geven een lekker kluifje, nieuw speelgoed of een fris kussen. Voor Coby en Herman Peters van dierenspeciaalzaak Pets Place in de Rogstraat is het eigenlijk al 32 jaar lang elke dag Dierendag. Maar ook voor hen is 4 oktober natuurlijk extra speciaal.


Coby toont de Graafse Kadobon, die ook bij haar in de zaak in te leveren is.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant