Afbeelding

Hitte vertraagt werkzaamheden aan Graafse brug; fietspad afgesloten vanaf 29 augustus

Grave 4.134 keer gelezen

GRAVE - De hittegolf van de afgelopen week heeft de voortgang van de werkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug in Grave vertraagd. Het aanbrengen van een nieuwe slijtlaag over de rijbaan heeft door de hoge temperaturen een week vertraging opgelopen en duurt nog tot 29 augustus. Door deze vertraging schuiven ook de geplande werkzaamheden aan het fietspad een week op. Deze werkzaamheden vinden naar verwachting nu plaats van 29 augustus tot en met 11 september.

Bij langdurige temperaturen boven de dertig graden is de kans te groot dat de slijtlaag niet voldoende hecht aan het stalen rijdek. Het uitvoeren van de werkzaamheden in de nacht is overwogen maar ook dan zijn er risico’s waardoor niet de beoogde kwaliteit geleverd kon worden.

Oversteek tijdens de afsluiting
Tijdens de afsluiting van het fietspad kunnen fietsers en voetgangers weer via een pendeldienst de oversteek maken. Om die service vlotter te laten verlopen hebben de provincies Noord-Brabant en Gelderland, de omliggende gemeenten Land van Cuijk, Wijchen en Heumen, Rijkswaterstaat en aannemer GSB de eerdere afsluiting geëvalueerd en afspraken aangescherpt.
Er wordt, gezien de mogelijke warmte, ook gezorgd voor een schaduwplek voor als fietsers en voetgangers moeten wachten. Zij worden gevraagd om ook alternatieve vervoersmogelijkheden te overwegen, gezien de soms aanzienlijk langere oversteektijd.

De onderhoudswerkzaamheden die het Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) in opdracht van Rijkswaterstaat verricht, duren nog tot eind 2022.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant