Afbeelding

Sfeervolle cadeau- en interieurwinkel De Hamstraat

Grave 11 keer gelezen

GRAVE - In de binnenstad van Grave zie je opvallend veel unieke monumentale panden waar de leukste bedrijven in gehuisvest zijn. Zo werd de huidige eigenaresse van ‘De Hamstraat’ verliefd op een unieke pandje op de hoek van de Klinkerstraat en de Hamstraat. Vroeger was het een heel bekend snoepwinkeltje, maar sinds twee jaar is het omgetoverd tot een sfeervolle cadeau- en interieurwinkel waar je terecht kunt voor de leukste dingen.

Door Tom Schouten

In de afgelopen twee jaar is het pand bouwkundig onder handen genomen. De winkelruimte was nog in redelijke staat en kon al snel geopend worden, maar op de bovenverdieping was alles schots en scheef en hoefde je geen raam open te zetten om frisse lucht te krijgen. Miran, de eigenaresse, heeft er wel wat slapeloze nachten van gehad. Het was geen simpele verbouwing maar met behulp van Monumentenwacht en een aannemer met expertise in oude panden is het pand inmiddels in ere hersteld.

Prachtig opgeknapt
Inmiddels woont de eigenaresse in de prachtig opgeknapte bovenwoning. Er is zoveel mogelijk bewaard gebleven van alles waardoor dit pand (vroeger 2 huisjes) zijn monumentale status heeft gekregen. Zo vind je er nog een originele ingebouwde servieskast, een gewelvenkelder en een authentieke schouw. De eigenaresse heeft jarenlang in het onderwijs gewerkt maar heeft sinds kort alle tijd voor ‘De Hamstraat’. Ze wilde er een winkel van maken waar de mensen uit Grave trots op kunnen zijn en volgens ons is dat zeker gelukt!

Combinatie oud en nieuw
Buiten staat er van alles uitgestald en kun je alvast een beetje sfeer proeven. Als je er binnen loopt dan zie je direct dat de eigenaresse de spullen met zorg heeft uitgekozen. Een combinatie van oude en nieuwe artikelen. Zo vind je er onder andere houten speelgoed, kussens en aardewerk uit Marokko en dat unieke vintage vaasje gevonden op een Franse vide-grenier.

Vintage en trends
Veel items met een verhaal zoals de prachtige gemstone-armbandjes van A Beautiful Story, de hippe kindersieraden van Global Affairs en de kraamcadeautjes van Mushie. Het is zo’n winkeltje waar je onder het genot van Braziliaanse muziek kijkt naar de combi van vintage met de nieuwe woontrends. Je slaagt er vast voor een cadeautje voor je kind of misschien ook wel voor een prachtig sieraad voor je geliefde. Er valt genoeg te zien en te verwonderen, zo word je verrast door de leuke kaarten van studio Bertha en de blikvangers voor in je interieur van Madam Stoltz.

Webshop
Van woensdag tot en met zaterdag en op de koopzondagen ben je van harte welkom. Mocht je liever vanuit je luie stoel shoppen, dan kun je ook naar de webshop: www.dehamstraat.nl of volg de winkel op: www.instagram.com/dehamstraat 

“De Hamstraat”
Hamstraat 2, Grave
Telefoon: 06-28037759

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant