Afbeelding

#WinkeleninGrave: Aardig zijn voor elkaar… niet alleen met Kerst!

Grave 909 keer gelezen

GRAVE - Jolanda en Theo dragen op de foto een kerstoutfit en dat is inmiddels het handelsmerk van de stichting Grave Helpt waarvoor zij werkzaam zijn. Elke dag stralen zij op die manier de kerstgedachte uit dat wij goed moeten zijn voor elkaar. De stichting is namelijk in het leven geroepen om mensen die hulp nodig hebben te ondersteunen. (foto’s: Grave_Brabant)

De winkel van ‘Grave Helpt’ heet officieel ‘De Tierlantijn’ en hanteert het principe van Second Chance Store. De stichting haalt geld op met de verkoop van gegeven producten. Tevens speelt zij op deze wijze in op het zo gewenste hergebruik van gebruiksvoorwerpen en kleding en dat is natuurlijk ook een nuttige bijkomstigheid. Goed voor het milieu.
Een circulaire wereld waarin we niet zomaar afscheid nemen van spullen maar nog eens goed kijken of een nieuwe gebruiker daar weer plezier aan kan hebben, dat is waar steeds meer mensen zich op richten. Snuffelwinkel De Tierlantijn is gevestigd in de oude pastorie in het centrum van Grave in de Rogstraat op nummer 30. Men is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur, zowel voor het brengen van spullen als voor het ontvangen van de klanten.

Doelstellingen
Op de website www.stichtinggravehelpt.nl zie je alle informatie over hun doelstellingen en in een oogopslag lees je hoe de stichting werkt en hoe je hen kunt ondersteunen.

Kookoo
Het is opvallend dat de binnenstad van Grave zo goed scoort als het gaat om de verkoop van spullen die aan een tweede leven beginnen. Denk bijvoorbeeld aan de Pre-loved damesmode bij Kookoo, gevestigd aan de Klinkerstraat 25. Deze winkel van Annette de Beer (foto) voorziet in de behoefte dat mooie kledingmerken zeer voordelig te verkrijgen zijn. De winkelvoorraad beweegt met de seizoenen mee en het aanbod wisselt per week. Dus als je op een milieubewuste manier meer keus wilt creëren in je kledingkast dan is dit toch wel hét adres.

Snuffelwinkels
Naast kleding zijn gebruiksartikelen, interieur- en decoratiestukken ook in een breed aanbod in de Graafse binnenstad te vinden. Loop daarvoor eens binnen bij De Voorkamer in de Rogstraat op nummer 20, De Hamstraat in de gelijknamige Hamstraat op nummer 2 en The Groovy shop vooraan in de Rogstraat op nummer 10. Drie heerlijke snuffelwinkels waar je telkens verrast zult worden met vondsten uit een andere tijd. En dat voor betaalbare prijzen.

Fair trade-producten
Ook fair trade producten zijn in Grave te verkrijgen door de aanwezigheid van bijvoorbeeld de wereldwinkel. Deze vrijwilligersorganisatie is een prachtig voorbeeld van een zaak die wij moeten koesteren, want ook daar wordt het goede doel met het nuttige verenigd.

Om een indruk te krijgen van het verrassende aanbod in de Graafse binnenstad is het leuk om #winkeleningrave te bekijken en te volgen op Instagram en Facebook.

Tips, suggesties en adverteren
De WinkeleninGrave-pagina verschijnt iedere twee weken in de volledige oplage van Arenalokaal. Heb je tips of suggesties voor de invulling van deze pagina of wil je informatie over het plaatsen van een advertentieblokje? Neem dan contact op met de redactie via redactie@arenamediacentrum.nl, 0486-463112 of 06-46625651.

Afbeelding

Uit de krant