Afbeelding

Beetje dom - Column Freddy Klooté

Column 1.154 keer gelezen

De twee jongste meiden hadden de tafel gedekt, mama zorgde voor thee, koffie en de vruchtendrankjes en papa was aan het goochelen met zijn specialiteit: de eieren. Ondanks hun drukke bezigheden was voor het jonge gezin één ding heilig: het ontbijt. Dat de oudste dochter wegens zware verplichtingen elders ontbrak was al een stevige inbreuk. Pa had het druk als CEO van een landelijke firma en mama was pr-vrouw bij diezelfde organisatie. Dus vaak druk, druk, druk.

“Mama, op school zeiden ze dat u morgenavond wel voor Argentinië zult roepen en dat u in de krant liet opschrijven dat u voor Nederland supportert”, trapte de jongste dochter het gesprek af. U heeft toch een Argentijns hart?” Oeps, zie zat. “Bij mij in de klas zeggen ze zelfs dat u bevriend bent met Messi”, nam de oudste de bal over. “Meiden, ik ben met papa getrouwd, die is voor oranje, dus ik ben dat ook. Dat snappen jullie toch wel?” De dochters leken niet echt overtuigd, maar de praatwedstrijd was al snel klaar toen mama op haar horloge keek en riep: “Ojee, ik moet over een half uur op een vergadering zijn. Meiden, jullie moeten opschieten, anders komen jullie te laat op school”. Ze keek haar man liefdevol aan: “Zorg jij weer voor het afruimen en de afwas, schat?”

In de keuken stond een vaardige papa alles af te wassen. Plots pakte hij er een hoge kruk bij en begon te schuiven met eierdopjes en theekopjes: “Kijk, als Messi hier staat, dan kan Frenkie toch een paar stapjes terugdoen? De Ligt hier, is te licht”. Hij lachte om zijn eigen woordspeling. “Denzel moet op rechts blijven. Blind mag niet naar binnen trekken, want dan ligt links open. Wat als we Aké gewoon op Messi plakken? Geen millimeter ruimte geven”. Eierdopjes en theekopjes werden heen en weer geschoven. Klaassen werd verschoven, net als de Roon. “Virgil is de snelste niet meer, maar Messi ook niet”, glimlachte papa.

Plotseling ging de keukendeur open en kwam zijn schat binnen. “Zo, dat was een snelle vergadering”, spotte hij. “Er moest iemand hoesten, dus na een sneltest moesten we allemaal wegwezen. Slappe hap hier”. Ze keek met verbazing naar de eierdopjes en theekopjes: “Wat ben jij aan het doen”. “Haar man keek haar met de kennersblik van de echte oranjesupporter aan: “Ik kijk hoe we Messi morgenavond kunnen uitschakelen”. Met een snelle blik overzag mama het slagveld: “Als je Messi hier laat staan, hoeft hij zich alleen maar om te draaien en schiet ons op 1-0”. Terwijl ze naar de keukendeur liep hoorde ze een wanhopige echtgenote roepen: “Ons? Ons? Ik dacht dat je voor Nederland was”.

“Dat dacht je ja, beetje dom hè?

Freddy Klooté

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant