Afbeelding

Het Nederlands doorgronden in twee cursussen

Algemeen 475 keer gelezen

OSS - Wil je de regels van het Nederlands eindelijk eens écht goed onder de knie krijgen? Of ben je juist benieuwd hoe onze taal zo geworden is zoals ze is? Volksuniversiteit Oss biedt twee cursussen aan waarmee je het Nederlands vanuit twee verschillende invalshoeken kunt doorgronden.

In de ‘opfriscursus Nederlands’ krijg je vat op de spelling en grammatica van onze taal. Zo kun je met zekerheid e-mails, brieven en wat voor teksten dan ook schrijven. Je maakte je de belangrijkste spelling- en grammaticaregels van het Nederlands eigen. Je krijgt ze uitgelegd aan de hand van duidelijke voorbeelden en oefent ze met efficiënte opdrachten. De opdrachten helpen je ook eenvoudig en helder te formuleren. Zo ben je na de cursus niet alleen in staat om foutloos te schrijven, maar ook om je gedachten doeltreffend op papier te zetten. Deze cursus start 27 februari en bestaat uit 6 lessen van 20.30 tot 22 uur. Kosten 99 euro.

Daarnaast is er de cursus ‘Taal en dialect van Germaans tot nu’. Aan het eind van deze reis door 2000 jaar taalgeschiedenis weet je waar het Nederlands vandaan komt, hoe het door de eeuwen heen veranderd is en hoe de grootste verschillen met het Engels en het Duits zijn ontstaan. Ook leer je hoe het komt dat bijna ieder dorp en iedere stad in ons land zijn eigen dialect heeft. Daarbij krijgen de Brabantse dialecten speciale aandacht. Deze cursus start op 5 maart en bestaat uit 4 lessen van 19 tot 20.30 uur. Kosten 79 euro.

De cursussen worden gegeven door Yoïn van Spijk (foto), historisch taalkundige en dialectoloog. Naast cursusdocent bij de Volksuniversiteit Oss is hij docent Nederlands als tweede taal en vaste auteur bij Onze Taal. Inschrijven via www.Volksuniversiteitoss.nl. Meer info via info@volksuniversiteitoss.nl of 0412-638060.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant