Afbeelding

CDA neemt evenementenbeleid op de korrel: ‘Zijn we niet aan het doorschieten?’

Algemeen 464 keer gelezen

LAND VAN CUIJK - Aantal toeschouwers. Tot hoe laat de muziek te horen is. Tot hoe laat er eten wordt geserveerd. Decibellen. Of er vuurwerk wordt afgestoken. Of er dieren of zelfs vuurwapens worden ingezet. Aantallen prullenbakken en toiletten. Een kaarttekening waarop precies alles staat ingetekend. Allemaal voorbeelden van wat organisatoren van evenementen aan de gemeente moeten doorgeven. Een buurtbarbecue is al meldingsplichtig. Een doorn in het oog van de Land van Cuijkse CDA-fractie. Zij stelden afgelopen week schriftelijke en technische vragen over dit onderwerp.

“Veel verenigingen en ondernemers ergeren zich groen en geel aan het evenementenbeleid in het Land van Cuijk,” vertelt CDA-raadslid Teun Wientjes. “Ik vraag me sterk af of we nog wel meedenken met inwoners en niet te veel aan het controleren zijn. Wat schieten we ermee op om te weten hoeveel prullenbakken er worden neergezet? We mogen toch ook gewoon vertrouwen dat organisatoren zoiets met gezond verstand regelen? We kunnen altijd nog achteraf handhaven als het niet deugt.” 

“In tijden van afnemende vrijwilligersaantallen mogen we alle organisatoren koesteren”, vullen raadsleden Joep Baltussen en Twan Stiphout (CDA) aan. “Organisatoren onnodig belasten met regels is zonde. Wat we van ze vragen moet ook wel zinvol zijn. Misschien is het bijvoorbeeld ook mogelijk om sommige evenementen voor meerdere jaren te vergunnen zodat ze niet elk jaar hetzelfde papierwerk hoeven te voldoen.” De CDA’ers wachten de antwoorden van het college af en zullen deze betrekken bij de bespreking van de Algemene Plaatselijke Ordening, waarin de gemeenteraad regels voor evenementen wederom vastlegt, in december.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant