Afbeelding
Erwin Wodicka

Kadernota gemeente Land van Cuijk 2024: ‘Samen vooruit’

Algemeen 696 keer gelezen

LAND VAN CUIJK - De gemeente Land van Cuijk heeft de kadernota 2024 aangeboden aan de gemeenteraad. Het raadsprogramma dRaad, de coalitieverklaring en het al in 2023 vastgestelde beleid vormen de kaders voor deze nota. De gemeente Land van Cuijk wil een moderne gemeente zijn die ‘tijdig anticipeert op behoeften van inwoners en ondernemers en met hen samenwerkt waar dat kan’. 

Sinds de start van de nieuwe gemeente Land van Cuijk worden gezamenlijk stappen vooruit gezet om ambities waar te maken. Er worden diverse (beleids)visies opgesteld, plannen worden samen met inwoners gemaakt en beleid en regelgeving wordt geharmoniseerd uit de voormalige gemeenten. De financiële vertaling van deze inspanningen krijgt vorm in de kadernota. De volgende bestuurlijke accenten staan centraal:

* Omgevingsvisie
* Datagedreven werken
* Duurzaamheid
* Samenleving voor jong en oud
* Kernendemocratie

“Inwoners mogen van het gemeentebestuur hoge ambities verwachten. De Kadernota ademt dat ook uit. Tegelijkertijd staan deze hoge ambities op gespannen voet met de realisatiekracht. Dit heeft vooral te maken met de krapte op de arbeidsmarkt. Waar voorheen de financiën vooral bepalend waren in het maken van keuzes, vormt de beschikbaarheid van voldoende kennis en kunde tegenwoordig ook een belangrijke uitdaging.”

Wethouder Maarten Jilisen: “We leven in een wereld waarin ontwikkelingen snel gaan en we elkaar nodig hebben om vooruit te komen. Met deze kadernota staan de (financiële) kaders op papier. Deze bieden de ruimte om tijdens de raadsbehandeling op 6 juli het goede gesprek te voeren over de keuzes en de mogelijkheden voor de toekomst.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant