Afbeelding

Tweede editie Vestingronde van Grave op zondag 3 september

Algemeen 942 keer gelezen

GRAVE - Na een succesvolle eerste Vestingronde in 2022 organiseert Maasland Cycling dit jaar de tweede editie van het Graafse wielerspektakel op zondag 3 september. Ook dit jaar valt het evenement tegelijkertijd met de kermis en het Speciaalbier Festival. Al met al een prachtige ambiance voor de renners, toeschouwers en inwoners van Grave. (foto’s: Matt Gerrits)

In verschillende categorieën wordt er op een parcours van bijna 1,6 kilometer, inclusief kasseien, door het historisch centrum van de stad gereden met start/finish op de Markt-Hoofdwagt. Nieuw dit jaar is de damesklasse. “Hierdoor kan iedereen meedoen. Jong, oud(er), man, vrouw, ervaren én onervaren”, laat de organisatie weten.

Dikke Banden Race
De Vestingronde begint om 12.30 uur met de Dikke Banden Race. Verdeeld over vier leeftijdscategorieën kunnen basisschoolleerlingen op een verkort parcours aan familie en bekenden laten zien wat ze in hun mars hebben. “Een speciale fiets regelen is niet nodig en helmen ook niet, daar zorgen wij als organisatie voor. Let op, het is niet voor niets een Dikke Bandenrace, een racefiets is dus niet toegestaan.” Kinderen van 5–6 jaar rijden een parcours van 600 meter; 7-8 jaar: 1,2 kilometer; 9-10 jaar: 2,4 kilometer; 11-12 jaar: 3,6 kilometer.De categorie elite/beloften/amateur/junior vrouwen start om 13.30 uur. Dit is een wedstrijd van 33 rondes ofwel 50 kilometer. Om te kunnen deelnemen heb je een wedstrijdlicentie nodig.

Funklasse
Voor iedereen die mee wil doen aan een échte wielerwedstrijd is er ook een Funklasse. Deze wedstrijd start om 15 uur en heeft een totale lengte van 25 kilometer.

Sportklasse
De Sportklasse start om 16 uur. Een wedstrijd van 33 rondes met een totale lengte van 50 kilometer. Om te kunnen deelnemen heb je een wedstrijdlicentie nodig. Ga naar www.maaslandcycling.nl/vestingronde voor meer informatie. Ook kan je je hier inschrijven voor zowel de Dikke Banden Race als de Funklasse.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant