Afbeelding

Autoverzekering in Landerd 19% goedkoper dan gemiddeld

Algemeen 803 keer gelezen

Inwoners van Landerd betalen gemiddeld 19 procent minder voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte een autoverzekering in Landerd gemiddeld 60,79 euro per maand. Gemiddeld in heel Nederland was dat 74,75 euro per maand.

Lage premie autoverzekering in Landerd door minder criminaliteit

Dat autoverzekeringen in Landerd over het algemeen goedkoper zijn, komt volgens Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl, doordat kans op autoschades door criminaliteit er relatief klein is. “Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in Landerd in 2021 5 autodiefstallen en 20 gevallen van vandalisme aan auto’s. Dat is ruim minder dan het landelijk gemiddelde van 15 diefstallen en 82 vandalismegevallen per gemeente. Dit draagt dus bij aan de lagere autoverzekering premies in Landerd.”

Grote premieverschillen autoverzekering in Landerd

In het onderzoek van Geld.nl viel ook op dat de premieverschillen in Landerd groot zijn. “Het verschil tussen de goedkoopste en gemiddelde premie voor inwoners van Landerd was gemiddeld 190 euro per jaar”, vertelt Bulthuis. “Je autoverzekering vergelijken voordat je een keuze maakt, kan je dus veel besparen.”

Uit de krant