Afbeelding

Water Natuurlijk weer grootste Aa en Maas

Algemeen 457 keer gelezen

REGIO - Op 15 maart waren de waterschapsverkiezingen samen met de verkiezingen voor Provinciale Staten. Water Natuurlijk werd de grootste met 8 zetels, gevolgd door de BBB met 7 zetels.

Ernest de Groot, Lijsttrekker van Water Natuurlijk, bedankt alle kiezers in Oost-Brabant voor hun steun. “Bijna 28% van alle kiezers heeft Water Natuurlijk Aa en Maas gestemd (27,5%). In Maashorst stemde zelfs 38,5% van de kiezers op Water Natuurlijk.
Met acht zetels won Water Natuurlijk één zetel. Ernest de Groot (Uden), Suzanne de Zoeten (Escharen), Klaas van der Laan (Schaijk), Judith Hendrickx (Den-Bosch), Lodewijk den Breejen (Helmond), Jacques van Geest (Gassel), Gerard Claassen (Lierop) en Michel Lintermans (Deurne) gaan de belangen van de burger en de natuur de komende vier jaar behartigen.

De opkomst bij Aa en Maas was hoger dan ooit tevoren, namelijk 52,3% (in 2019 49,0%). Stikstof en klimaat waren belangrijke thema’s. Water Natuurlijk groeide landelijk van 91 naar 98 zetels. Zo bleef men redelijk overeind in de politieke aardverschuiving. In 5 van de 21 waterschappen werd men de grootste fractie in het nieuwe bestuur. Ernest de Groot: “De kiezer heeft daarmee niet alleen gekozen voor veilig, voldoende en schoon water, maar ook voor gezond, natuurlijk en recreatief water. Een mooi resultaat.”

Uit de krant