Afbeelding

‘Kom kennismaken met Rotaryclub Schaijk-Land van Ravenstein’

Algemeen 2.598 keer gelezen

REGIO - Rotaryclub Schaijk-Land van Ravenstein nodigt belangstellenden uit tijdens de Week van de Open Clubbijeenkomsten op dinsdag 21 maart. De bijeenkomst vindt van 20 tot 22 uur plaats in De Werkplaets aan de Runstraat 67 in Schaijk. Aanmelden kan tot 18 maart via cora.raaijmakers@home.nl.

“Met onze open clubbijeenkomst willen we mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met onze Rotaryclub en bieden we de ruimte om in een ongedwongen sfeer een beeld te krijgen van onze activiteiten en kennis te maken met onze leden”, zegt secretaris Cora Raaijmakers.

De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. Cora: “Bij Rotary doen we dat actief en maken we dat samen zichtbaar. Iets van jezelf geven, dienstbaar zijn. We zetten ons in voor goede doelen in onze regio, maar ook ver daarbuiten. In het afgelopen jaar hebben we dichtbij een professionele keuken in Onder d’n Plag mee gerealiseerd. Daar wordt door een enthousiaste club gekookt voor de gemeenschap. Verder organiseren we jaarlijks een kerstmaaltijd voor ouderen (Doortje Bekkers, red.). Maar we steken ook onze handen uit de mouwen bij het opruimen van het Docus de das-pad en de goed bezochte snerttocht in Schaijk. Verder weg hebben we als Rotary onder meer het transport van meer dan 70 volle vrachtwagens met hulpgoederen naar Oekraïne ondersteund en daarnaast stellen we twee shelterboxen beschikbaar in het door de aardbeving geteisterde gebied.” 

Rotary is een internationale organisatie. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotaryclubs. Samen met andere clubs realiseren Rotarians internationale projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken. Cora Raaijmakers: “Als club wisselen we onze professionele kennis uit, vertellen over ons vak en luisteren naar interessante en veelzijdige presentaties tijdens onze clubbijeenkomsten of bij een bedrijfsbezoek of excursie. Op persoonlijk vlak zijn we een waardevol klankbord voor elkaar. Lid zijn van Rotary verrijkt je leven: je helpt actief mee om het verschil te maken en je sluit vriendschappen voor het leven.”

Meer informatie is te vinden op www.rotary.nl/schaijklandvanravenstein. Of neem contact op met Wim van Ernich via 06-54310204.

Uit de krant