Afbeelding

Struintochten door uiterwaarden van Keent en in De Maashorst

Algemeen 816 keer gelezen

KEENT/MAASHORST - Vrijwilligers van Brabants Landschap verzorgen zondag 12 februari weer een struintocht door de uiterwaarden van de oude Maasbocht tussen Ravenstein en Grave. Bijzondere aandacht tijdens deze wandeling is er voor waterveiligheid, de natuurontwikkeling en de grote wilde grazers in het gebied, de Taurossen en Exmoorpony’s. De wandeling start om 10 uur bij het informatiecentrum van Brabants Landschap en Stichting Taurus aan de Zuijdenhoutstraat 2 in Keent.

De wandeling gaat vooral over onverharde paden en over paadjes die zijn gemaakt door de grote grazers in het gebied. Start is om 10 uur bij het informatiecentrum en de tocht duurt tot ongeveer 12.30 uur. Parkeren kan op het terrein van het infopunt en deelname is gratis. Een vrije gift is natuurlijk welkom. Aanmelden is niet nodig. In de uiterwaarden van de oude Maasbocht in Keent vindt iets bijzonders plaats. Ruimte voor de rivier en natuurontwikkeling gaan hand in hand. Taurossen zorgen samen met Exmoorpony’s ervoor dat het gebied open blijft om water uit de Maas te kunnen bergen bij een hoogwaterstand en diverse nieuwe natuur een kans te geven.

IVN Uden struint op de Maashorst
Ook op 12 februari verzorgt IVN Uden een wandeling op de Maashorst van zo’n 15 km. Vertrek om 9 uur vanaf de parkeerplaats bij de Groenhoeve/Kinderboerderij, Artillerieweg 3 in Uden. De wandeling is niet geschikt voor wandelwagens en scootmobiels. Deelname is gratis. Deze nieuwe IVN-wandeling, over 8 km zandpaden en geasfalteerde routes gaat kriskras door de Maashorst en volgt gedeeltelijk de wandelknooppunten. Deelnemers lopen door gehuchtjes, bossen, beekdal, over de breuk van Melle, langs het vorstinnengraf van Slabroek en pauzeren in het Natuurcentrum.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant