Afbeelding

Water Natuurlijk Aa en Maas presenteert kandidatenlijst

Algemeen 775 keer gelezen

REGIO – Onlangs heeft Water Natuurlijk Brabant de kandidatenlijst voor waterschap Aa en Maas vastgesteld. De waterschapverkiezingen zijn tegelijk met de provinciale verkiezingen op 15 maart. Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Oost-Brabant, zit nu met 7 personen in het algemeen bestuur van Aa en Maas.

Na lijsttrekker Ernest de Groot uit Uden staat Suzanne de Zoeten uit Escharen op plek 2 en Klaas van der Laan uit Schaijk op plek 3. Op de plekken 4, 5, 6 en 7 volgen Judith Hendrickx (Den-Bosch), Lodewijk den Breejen (Helmond), Jacques van Geest (Gassel) en Gerard Claassen (Lierop). Jos van den Boogaart (Mill), Michel Lintermans (Deurne) en Petra Schoofs (Helmond) completeren de top 10.

Volgens Ernest de Groot is de lijst evenwichtig samengesteld. “Elke regio en elke doelgroep is vertegenwoordigd. Ik ben heel tevreden met de kennis en kunde van de kandidaten op het vlak van waterbeheer, bos, natuur, landgoed, landschap, cultuur-historie, erfgoed, educatie, recreatie, watersport en sportvisserij, alsmede duurzaamheid, energietransitie en klimaatadaptatie. Ook zijn alle kandidaten goed geworteld binnen het maatschappelijk middenveld van de Oost-Brabantse samenleving.”

Uit de krant