Jenneke van Dongen van Platform Toegankelijk Grave overhandigt de zebrasleutehanger en de petitie aan wethouder Willy Hendriks.
Jenneke van Dongen van Platform Toegankelijk Grave overhandigt de zebrasleutehanger en de petitie aan wethouder Willy Hendriks.

Platform Toegankelijk Grave overhandigt petitie aan wethouder Willy Hendriks

Grave 1.252 keer gelezen

GRAVE - Tijdens de week van toegankelijkheid in oktober werd door Platform Toegankelijk Grave (PTG) een ludieke actie gevoerd om het zebrapad in de Trompetterstraat ter hoogte van de bibliotheek terug te krijgen. Met zebraballonnen en een nep-zebrapad werd duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is om het zebrapad terug te krijgen. Honderden mensen tekenden de petitie, die afgelopen week door PTG-voorzitter Jenneke van Dongen werd overhandigd aan wethouder Willy Hendriks. 

Wethouder Hendriks zegde toe om het zebrapad opnieuw onder de aandacht te brengen en ervoor te zorgen dat de ambtenaren van de afdeling verkeer en wethouder David Sölez in gesprek zullen gaan met PTG. Het platform, dat de belangen behartigt van mensen met een beperking, heeft er alle vertrouwen in dat “de gemeente alsnog zal inzien dat het voor de veiligheid van de inwoners van Grave essentieel is dat het zebrapad aangelegd wordt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant