Afbeelding

Cursus ‘HSP is mijn kwaliteit en mijn kracht’ bij Volksuniversiteit Oss

Algemeen 478 keer gelezen

OSS – Gevoelens zijn signalen die je iets vertellen over wat er is geweest, wat er nu gaande is of wat er gaat komen. Hoe gevoeliger je bent, hoe bewuster je bent van die gevoelens. Als Hsp’er (hoog sensitief persoon) kan dat behoorlijk overweldigend zijn, waardoor je de hele dag bezig bent met die gevoelens en gedachtes daarover. Dit kan een verstorende invloed hebben op je relativeringsvermogen, je concentratie, het goed slapen en uitrusten en het kunnen dealen met spanning en stress. Hoe kun je de effecten van de overvloed aan gevoelens verminderen en omdraaien naar kwaliteit en kracht? Volksuniversiteit Oss verzorgt een cursus.

Tijdens de drie avonden durende cursus wordt verder ingegaan op de rol en betekenis van je gevoelens. “Welke factoren houden het gedrag in stand?. Gevoelens staan namelijk nooit alleen in het speelveld van houding en gedrag. Ze staan in verbinding met je denken, je emoties en je verleden. Daarnaast spelen de omstandigheden, de onvoorziene situaties en gebeurtenissen een rol in je individuele bewustzijn. Gevoelens zijn een onderdeel van wat we onze persoonlijkheid noemen. Hoe ontstaan gevoelens en waar komen ze vandaan? Wat betekenen ze en vooral hoe kun je de gedachten stroom weer tot stilstand brengen. Hier gaan deelnemers tijdens de cursus mee aan de slag.”

Docent Rob Droog is oprichter en trainer van zijn bedrijf Blijvend anders. Hij richt zich via individuele begeleiding en groepswerk voornamelijk op het aanreiken van kennis en inzichten over de werking van de menselijke psyche. Uitgangspunt is: pas als je weet hoe het werkt in jezelf, ben je ook in staat om daar effectieve en dus duurzame veranderingen in aan te brengen. Daarnaast is Rob ook auteur van de boeken De spelers van Blijvend anders en Waarom heb ik mijn hoofd gestoten.

De cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur. Start is op maandag 10 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in Oss. De kosten bedragen 75 euro. Inschrijven en meer informatie op www.volksuniversiteitoss.nl

Uit de krant

Uit de krant