V.l.n.r.: Jan Lenssen, directeur Omgevingsdienst Brabant Noord, Wim Hillenaar, waarnemend burgemeester Land van Cuijk, MarcPlaum, teamchef politie Maas en Leijgraaf.
V.l.n.r.: Jan Lenssen, directeur Omgevingsdienst Brabant Noord, Wim Hillenaar, waarnemend burgemeester Land van Cuijk, MarcPlaum, teamchef politie Maas en Leijgraaf. Nico van Ast

Land van Cuijk en Maashorst bundelen krachten; convenant Interventieteam Maas & Leijgraaf gesloten

Algemeen 903 keer gelezen

LAND VAN CUIJK/MAASHORST - De gemeenten Land van Cuijk en Maashorst sloten maandag 26 september, samen met de partners Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB), Politie Oost-Brabant (Basisteam Maas & Leijgraaf)en Omgevingsdienst Brabant Noord een convenant voor een samenwerking binnen het nieuw opgerichte Interventieteam Maas & Leijgraaf (IML). De partners gaan samenwerken om overlast en andere complexe problematiek aan te pakken. Met deze werkwijze wordt door de partners een nieuwe stap gezet in het vergroten van de leefbaarheid en veiligheid in de gemeenten Land van Cuijk en Maashorst door middel van het aanpakken van handhavingsknelpunten, (complexe) overlastsituaties en ondermijningszaken.

Het IML is een krachtige samenwerking van overheidsorganisaties op het gebied van toezicht en handhaving. Waarnemend burgemeester Hillenaar van de gemeente Land van Cuijk: “Samen met onze veiligheidspartners investeren we in een structurele bestuurlijke aanpak van complexe overlast enondermijnende situaties. Deze zaken worden gestructureerd aangepakt en door de effectieve samenwerking ontstaat een nieuwe werkwijze met goede combinaties tussen bestuursrecht en strafrecht om gezamenlijk een vuist te maken tegen ondermijnende criminaliteit.”

Integrale controles
Onder regie van het IML zullen er regelmatig controles plaatsvinden bij panden en locaties waarvan het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Hierbij wordt samengewerkt met uiteenlopende partners. Per casus wordt bekeken welke partners dienen aan te sluiten. Zo kan bij sommige acties bijvoorbeeld ook de NVWA, Nederlandse Arbeidsinspectie, de Veiligheidsregio Brabant-Noord of Belastingdienst aansluiten. Het team kijkt naar allerlei aspecten, zoals illegale bewoning, vergunningen, mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het IML werkt ook samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot duurzame oplossingen.

Melden verdachte situaties
Ervaart u overlast? Of ziet u een verdachte situatie? Meld deze bij de politie of uw gemeente. Dit kan via de politie 0900-8844 of via uw eigen gemeente (telefonisch of via de website). Tips worden vertrouwelijk behandeld. U kunt ook anoniem contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of via de website www.meldmisdaadanoniem.nl. “Anonieme meldingen komen rechtstreeks bij ons terecht en kunnen gebruikt worden voor onderzoek of een controle door het Interventieteam Maas &Leijgraaf.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant