Afbeelding

‘Komend seizoen spelen we weer in onze vertrouwde poule’

Langenboom 1.183 keer gelezen

LANGENBOOM - Een voetbalkrant met SES erin kan haast niet zonder iemand van de voetbalfamilie Lukassen als gast. Deze keer maar liefst twee dames die de familie vertegenwoordigen. Nikki (25), dochter van Hans en Lisette en Tessa (25), dochter van Gert en Josan. Vaste waarden in Dames 1 van SES uit Langenboom. Tessa als linkerverdediger, en vóór haar speelt Nikki als linksbuiten en topscorer: “Ik denk dat ik er bij Dames 1 al zo’n driehonderd in heb liggen. Kortom: al op jonge leeftijd geschiedenis makende nichtjes. Al willen ze zelf daar niet aan. Tessa: “We spelen met z’n allen en hebben ook samen schik. Dat “schik hebben” is voor zowel de Dames als de Heren van SES een belangrijke drijfveer om zowel van de trainingen als de wedstrijden en de derde helft te genieten van hun sport. (foto: Matt Gerrits)

Nikki Lukassen
Enthousiast en goedlachs vertelt ze over haar passie: “Ik ben geboren en getogen in Langenboom. Na de basisschool in Langenboom ging ik naar het Merletcollege in Mill en daarna naar het MBO in Nijmegen. Op de afdeling Helicon deed ik bloemen en vormgeving. Leuk, maar ik ging wel aan de slag bij de Coop in Overasselt. Die is wat groter geworden en heet nu de PLUS, waar ik verantwoordelijk ben voor de brood- en gebakafdeling. Toen ik zes was ben ik met voetbal begonnen. Broer Jari, vader Hans en moeder Lisette waren me bij SES al voorgegaan. In de E’tjes en F’jes speelde ik mee met de jongens. En dat ging prima. Vanaf de D werd het voetballen bij de Vrouwen. Eerst op een half veld en vanaf de B’tjes op een heel veld. Op mijn veertiende ging ik naar de senioren. Eerst bij Dames 2 en op mijn vijftiende bij de selectie. Dus speel ik al elf seizoenen bij Dames 1 en daarin scoorde ik dus zo’n driehonderd doelpunten. Spelend op de linkervleugel, speler voorbij en schot op doel, meestal in de lange hoek rechts. Of gewoon keihard uithalen. Vorig seizoen hadden we lang kans op het kampioenschap, maar in april werd ik keihard onderuit gehaald, in het strafschopgebied en hield daar een kuitblessure aan over. Einde seizoen, en niet eens een penalty na die overtreding”.

Nikki kan er nu weer om lachen, maar als ze vertelt zie ik het vuur in haar ogen.

Tessa Lukassen
“Ik ben in het Radboudziekenhuis in Nijmegen geboren en daarna zo snel mogelijk naar Langenboom gebracht”, vertelt Tessa. “Ik ben na de basisschool naar het Merletcollege in Grave gegaan en haalde daarna op het ROC in Nijmegen mijn diploma administratief. Na een tussenjaar haalde ik mijn diploma tandartsassistente en in dat beroep ben ik nu ook werkzaam”.

Tessa is meer de beschouwende van de nichtjes. “Wat het voetbal betreft loopt mijn geschiedenis bij SES parallel met die van Nikki. Ook ik ben op mijn vijftiende bij Dames 1 gekomen. Ik speel als linksback en zorg voor munitie voor Nikki. Ze staat altijd voor me en klaar om de bal te ontvangen. Ik geef een pass op maat en Nikki maakt het af. Niet altijd natuurlijk”. 

De twee dames hebben er duidelijk schik in. Tessa: “We spelen tegenwoordig om twaalf uur op zondag en dan komt er meer publiek kijken. En dat is natuurlijk wel leuk”.

Seizoen 2022-2023
Tessa: “Vorig seizoen speelden we in de regio Oss. Komend seizoen zijn we weer ingedeeld in onze vertrouwde regio Noord-Oost-Brabant. Met Haps, Zeeland en natuurlijk onze “Duitse” voetbalvrienden uit Mill. Of die clubs in het vorig seizoen veel veranderd zijn weten we niet, dus komend seizoen wordt een verrassingsjaar. Wij hebben een nieuwe coach. Lucienne Theunissen. Zij kan wegens haar werk niet altijd aanwezig zijn en wordt dan vervangen door Chris Wolst. Er zijn twee meisjes uit de jeugd bij de selectie gekomen en één nieuwe speelster uit Overlangel, die bij Herpinia speelde”.

De derde helft
Nikki komt nog even terug op de derde helft: “We hebben het samen ontzettend naar onze zin bij SES. De derde helft is voor zowel de Dames- als de Herenteams heel belangrijk. Daarom hebben we nu een fuifjescompetitie ingesteld. Alle teams organiseren een feestje in de derde helft en wie het leukste feestje heeft georganiseerd krijgt van de andere teams een barbecue-avond aangeboden. Leuk toch? Ons fuifje is op 16 oktober en iedereen is welkom. Je hoeft geen lid of fan van SES te zijn. Iedereen mag komen. Na de wedstrijd van Heren 1, dus rond kwart over vier, begint ons feest. En we gaan er iets moois van maken. Net als van het hele seizoen trouwens”.

Freddy Klooté

Programma SES VR1
* Zondag 2 oktober 12.00 uur: SES VR1 - DSV VR1, Sportpark De Kogelberg;
* Zondag 9 oktober 10.00 uur: Festilent VR2 - SES VR1, Sportpark De Bundel;
* Zondag 16 okt. 12.00 uur: SES VR1 - De Zwaluw VR1, Sportpark De Kogelberg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant