Afbeelding

Lekker in het bos gefietst deze zomer?

Algemeen 371 keer gelezen

HERPEN – Heb jij ook zo lekker op je MTB in de bossen gefietst deze zomer? Of wel eens zo’n smal bospaadje gezien maar dat niet aangedurfd? Ook wel eens een helling of afdaling willen doen, maar hoe dan? Heb jij een fiets met veel versnellingen, maar niet echt een idee hoe die te gebruiken? Of is het iets nieuws voor je en zou je het wel eens willen proberen?

Als je één of meer van deze vragen met ‘ja’ zou kunnen beantwoorden, biedt CycleSchik uitkomst. CycleSchik is een kleine regionale MTB-vereniging waar een gediplomeerd trainer in oktober op 4 zondagen een Start to Bike-cursus geeft. Daar kun je leren hoe je beter, fijner en veiliger in de bossen kunt fietsen. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de vereniging.
De cursus bestaat uit vier trainingen die maximaal drie uur duren. Tijdens deze trainingen leer je onder meer remmen en schakelen, bochten nemen, in een groepje rijden, obstakels en balans rijden en klimmen en dalen. Het niveau wordt aangepast aan ieders kwaliteiten, zodat iedereen op zijn of haar eigen tempo kan leren. Tijdens de cursus zijn jij en je fiets ook automatisch verzekerd via de NTFU. Door deze training bij CycleSchik te volgen, ontdek je ook meteen of het leuk is om lid te worden van de vereniging, maar dat is uiteraard niet verplicht.

De cursus begint op zondag 25 september om 9.30 uur bij De Kriekeput in Herpen. De overige drie trainingen vinden plaats op 2, 9 en 16 oktober. De kosten zijn 37,50 euro (voor 4 zondagen). Inschrijven kan via www.start2bike.nl/startlocaties. Meer informatie over de club is te vinden op www.cycleschik.jimdo.com

Uit de krant

Uit de krant