Afbeelding
LanderdFotografie Marc_van_Zuylen

Installatie burgemeester Paul Rüpp vanwege gezondheidsredenen geannuleerd

Maashorst 1.145 keer gelezen

MAASHORST - De geplande installatie van Paul Rüpp tot burgemeester van Maashorst op dinsdag 27 september gaat niet door. De burgemeester heeft onverwacht slecht nieuws gekregen over zijn gezondheid. In afwachting van nader onderzoek en een mogelijk behandelplan, is besloten de installatie te annuleren.

Bij een kleine medische ingreep ruim twee weken geleden werd verdacht weefsel aangetroffen bij Rüpp. Nader onderzoek bevestigt inmiddels dat er sprake is van kanker met lichte uitzaaiingen. Rüpp gaat nu eerst met zijn oncologen bespreken wat de mogelijkheden zijn. Zodra er meer duidelijkheid is over het vervolg, wordt besloten hoe nu verder.

“Tot dat moment blijf ik mijn ambt, waar ik zoveel plezier aan beleef en energie uithaal, uitoefenen”, aldus Rüpp. “Ik voel me nu namelijk (nog) prima. Maar dit nieuws is een grote klap en werpt natuurlijk een ander licht op de toekomst. Het is in elke geval niet gepast om de installatie nu te voltrekken.”

De agenda van de burgemeester wordt de komende dagen wel enigszins aangepast, in verband met overleg met medisch specialisten. Zijn afspraken worden zoveel mogelijk overgenomen door de wethouders in de functie van locoburgemeester.

Burgemeester Rüpp heeft vanavond de gemeenteraad geïnformeerd. Hij heeft nauw contact met de Commissaris van de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties over mogelijke vervolgacties als er meer duidelijkheid is over het te volgen behandelplan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant