Afbeelding

Vleermuisavond en -tentoonstelling bij natuurcentrum De Maashorst

Algemeen 518 keer gelezen

NISTELRODE - In het weekend van 26, 27 en 28 augustus vindt voor de 26e keer de internationale Bat Night plaats. Ook in Nederland worden er dan tal van activiteiten gecoördineerd en gefaciliteerd door Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) van de Zoogdiervereniging. Natuurcentrum De Maashorst houdt samen met Vleermuiswerkgroep Noord-Brabant en IVN-natuurgidsen een vleermuisavond op vrijdagavond 26 augustus. 

Vleermuizen zijn zeer bijzondere dieren, voor de meeste mensen geheimzinnig, voor sommigen zelfs griezelig. Een belangrijke functie in de natuur hebben ze zeker: iedere nacht vangen ze grote aantallen muggen en andere insecten. Leer meer over deze interessante zoogdieren op 26 augustus. Die avond is het natuurcentrum om 19.30 uur open waarbij de deelnemers gelegenheid hebben om de tentoonstelling te bezoeken en te genieten van een kopje koffie of thee. Om 20 uur start een lezing door vleermuisexpert Carlo Wijnen. Om 20.40 uur gaan de bezoekers in twee groepen op pad om te kijken of ze vleermuizen in het veld kunnen vinden. Er wordt gewandeld maar ook regelmatig stilgestaan, wandelschoenen worden aangeraden. Deelname kost 7,50 euro. Dat is inclusief een kop koffie of thee en is mogelijk vanaf 10 jaar. Mocht het weer te slecht zijn om te gaan wandelen (vleermuizen houden niet van regen) dan gaat de lezing toch door en betalen de deelnemers 6 euro.
Informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl. Via deze website kan men reserveren tot uiterlijk 16 uur op vrijdag 26 augustus. Let op: er kunnen maximaal veertig mensen deelnemen, toegang uitsluitend met een vooraf gereserveerd ticket.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant