Henk van Kessel in actie met de Condor tijdens een groot classic evenement in het Italiaanse Imola.
Henk van Kessel in actie met de Condor tijdens een groot classic evenement in het Italiaanse Imola.

Nostalgie in Mill met twaalfde editie HMV-races

Algemeen 393 keer gelezen

MILL - Rijders van de Historische Motorsport Vereniging (HMV) zijn zondag 14 augustus te gast in Mill. Op het circuit rondom kasteel Aldendriel geven de coureurs met hun klassieke en historische racemotoren een impressie van wegraces van weleer. In de ochtend wordt begonnen met de trainingen waarna ‘s middags voor alle klassen de eerste manches van de regelmatigheidsritten worden verreden. De rijders die de meest regelmatige rondentijden kunnen rijden winnen, niet de snelste rijder. Het is een laagdrempelig evenement. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. Daarvoor kun je een hele dag in een gezellige sfeer genieten van motoren.

Na twee jaar afwezigheid komen de HMV-rijders graag naar Mill om voor de twaalfde keer op het circuit rondom kasteel Aldendriel wegraces te rijden zoals in de jaren vijftig en zestig gebruikelijk was. De deelnemers vinden het mooi om op het sfeervolle circuit rondom kasteel Aldendriel te kunnen rijden. Ook de publieke belangstelling is steeds groot. Veel rijders hebben zich aangemeld en alle klassen zullen aan de start verschijnen; vanaf 50cc tot en met 500cc, de zijspannen en voor de echte nostalgie de Pré 50 en 125cc Veteranen klasse. Er komen rijders aan de start uit heel Nederland. Verder komen er buitenlanders in actie. Het rennerskwartier is vrij toegankelijk voor publiek om de prachtige motoren zoals Kreidler, Minarelli, DKW, Triumph, Aermacchi, Ducati, Norton, Gilera, BSA, BMW en vele andere van dichtbij te bekijken en er vragen over stellen aan de rijders.

Henk van Kessel
Uiteraard kan in Mill niet voorbijgegaan worden aan de 50cc wereldkampioen uit 1974: Henk van Kessel. Deze keer toont de fameuze 2-cilinder 125cc Condor aan het publiek. Henk is voornemens een speciale ronde te rijden met de zelfgebouwde racer waarmee hij hoge ogen gooide in de Grand Prix’s. Er is op het rennerskwartier een speciale ruimte ingericht waar het Henk van Kessel Racingteam de motoren van de leden Tonny van Duren (Mill), Emiel Hendriks (Nistelrode) en Cok Dijkgraaf (Hellevoetsluis) heeft uitgestald. Henk prepareert de motoren van deze rijders. Verder doet Peter Thoonen uit Gassel mee aan de 50cc. Millenaar Erik Bolt rijdt mee in de 125cc klasse en ook in de andere klassen starten rijders uit de regio.

Uit de krant

Uit de krant