Afbeelding

Boeren verwennen wandelaars Vierdaagse met gezond eten

Algemeen 948 keer gelezen

CUIJK - Zoals bij voorgaande edities van de Nijmeegse Vierdaagse verwenden ook dit jaar de boeren uit het Land van Cuijk de wandelaars. Niet als protestactie, maar met gezonde hapjes en een rustpunt. Vrijdag 22 juli kwamen de veertig-kilometerwandelaars de boerenlaan van ZLTO Land van Cuijk en Land van Cuijk Boert Bewust aan de Beerseweg in. 

Boeren, hun kinderen en vrienden deelden vele kilo’s tomaatjes, paprika’s, worst, (karne)melk, kwark en vla uit. ‘Heerlijk, super, bedankt, lekker fris, geweldig, ik keek al naar jullie uit’, waren vaak gehoorde reacties. “Op onze succeswensen, hoorde je regelmatig ‘jullie ook’ terug”, zegt Martien van de Lockant, potplantenkweker in Gassel, bestuurder ZLTO en een van de medeorganisatoren. Onder het motto ‘De Vierdaagse lopen is een eitje’ deelden de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, roze gekookte eieren uit. De wandelaars waren blij met een ei: gezonde eiwitten, goed voor het herstel van de spieren.

In het landschap zien de wandelaars alle agrarische sectoren. Van melkkoeien in de wei tot tomaten en komkommers in de kas, van buiten lopende kippen tot de beroemde gladiolen in het veld. Boeren en tuinders zorgen ervoor dat de wandelaars onvergetelijke momenten hebben in het buitengebied dat dit jaar drie dagen even het domein was van de veertigduizend wandelaars. Met partytenten, stoelen, strobanken en een gezellig muziekje was het even lekker bijkomen. Op de muziek van Dweilorkest Moi Zat uit Mill liepen de wandelaars weer vrolijk verder richting finish om het felbegeerde kruisje in ontvangst te mogen nemen.


Uit de krant