Afbeelding

Taxussnoeisel laten ophalen kan nog tot en met vrijdag 12 augustus

Algemeen 440 keer gelezen

REGIO - De eindstreep ligt voor Stichting Taxus Taxi dit jaar op 125.000 kilo vers taxussnoeisel. Of ze die eindstreep ook helemaal gaat halen, is op dit moment nog niet te zeggen. Met een tussenstand van 90.000 kilo taxus groen lijkt het nog ver weg. Op zich geen enkel probleem, maar met een einddatum die slechts iets meer dan een week verwijderd is, is het toch een pittige uitdaging.

In de zomerdagen rijden de vrijwillige chauffeurs van Stichting Taxus Taxi elke dag over de weg. Met veel plezier gaan zij van adres naar adres om het vers geknipte groen van de taxushaag op te halen. Niet alleen bij particulieren, maar ook bij bedrijven, begraafplaatsen en gemeenten haalt de stichting het verse snoeisel op voor medicatie tegen kanker. Het is dit doel dat een leidende motivatie is voor de chauffeurs om zich met hart en ziel in te zetten. De medicijnen gewonnen uit het groen zijn dan ook niet zomaar medicijnen. Paclitaxel en Docetaxel hebben een remmend effect op de groei van de kanker.
Dit jaar is Stichting Taxus Taxi niet in de gelegenheid geweest te werken met tasuitgiftepunten. Veel donateurs hebben hierdoor het idee dat deelnemen zonder tas niet mogelijk is. Echter, niets is minder waar. Ook zonder de Taxus Taxi Tas is deelname geen enkel probleem. De tas is een handig hulpmiddel, maar zeker niet noodzakelijk. Het snoeisel mag ook los op een zeil, hoop of kruiwagen worden gelegd, waarna Taxus Taxi het netjes opruimt.

Snoeisel aanmelden
Voor wie nog niet in de gelegenheid is geweest om zijn of haar taxus te snoeien: nu is de kans. Taxus Taxi haalt het wonder groen nog tot en met vrijdag 12 augustus op. Dit betekent dat het snoeisel nog tot en met donderdag 11 augustus kan worden aangemeld, onder meer door inwoners van de gemeenten Maashorst, Land van Cuijk en Oss. Snoeisel aanmelden kan via www.taxustaxi.nl/afspraak
 

Uit de krant

Uit de krant