Afbeelding
Rob van Hassel

Vierdaagse Orkest treedt vijf keer op

Algemeen 37 keer gelezen

REGIO - Het Vierdaagse Orkest 2022 heeft dit jaar niet alleen bijzondere nummers op het repertoire staan, het orkest is wat bezetting betreft nog nooit zo groot geweest. Het zorgt ervoor dat de muziek nog beter tot haar recht komt en dat zal het publiek merken. Het orkest treedt komende tijd vijf keer op. Het eerste concert is zaterdag 16 juli in Schouwburg Cuijk, het vijfde en laatste concert is op zondagmiddag 24 juli in openluchttheater De Goffert in Nijmegen..

Het Vierdaagse Orkest bestaat uit muzikanten uit een grote regio; van het Land van Cuijk tot het Rijk van Nijmegen en aangrenzende regio’s. Dat wordt aangevuld met een combo, een zanggroep van acht zangers en een dansgroep van acht danseressen. Het gezelschap komt daarmee op in totaal tachtig uitvoerenden. In het orkest zijn alle secties volledig bezet. Onder leiding van de vaste dirigent Bart van Zutven (orkest) en Stephanie van Werkhoven (zanggroep) is al sinds maart intensief gewerkt aan de meer dan 25 muziekwerken die ten gehore worden gebracht. Een avondvullend programma met een grote variatie aan muziek. Het gaat van pop tot musicalnummers en van rock tot filmmuziek, ook ontbreekt de feestmuziek niet. Vele bekende nummers, maar ook muziek die het publiek zal verrassen. 

Het Vierdaagse Orkest treedt in de week van de Nijmeegse Vierdaagse in totaal vijf keer op. Daarbij komt nog het optreden op vrijdag tijdens de doortocht in Cuijk. Na het Lake Invest Rooie Loperconcert in de schouwburg van Cuijk (zaterdag 16 juli, 19.30 uur) is het orkest te horen in Wijchen (dinsdag 19 juli, Markt, 19.30 uur), Groesbeek (woensdag 20 juli, Dorpsplein, 19.30 uur), Lake Invest Cuijks Kade Concert aan de Maaskade in Cuijk (donderdag 21 juli, 19.30 uur) en tot slotte in openluchttheater De Goffert in Nijmegen (zondagmiddag 24 juli, 15 uur, toegang 5 euro).Voor meer informatie en tickets zie www.vierdaagseorkest.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant