Afbeelding

‘Wijn prikkelt al je zintuigen’ - Wijnhandel Van Helden nieuwe aanwinst voor Grave

Grave 4.341 keer gelezen

GRAVE - Het centrum van Grave heeft er sinds kort een prachtige nieuwe aanwinst bij: Wijnhandel Van Helden. Arena nam een kijkje in de stijlvol ingerichte zaak aan de Rogstraat en sprak met de gepassioneerde mede-eigenaar Willem van Run (foto). “Wijn is zó mooi, het is mijn grote passie!”

Ronald van Helden start zijn wijnhandel in 2013 aan huis in Oss. Twee jaar later opent hij in zijn woonplaats zijn eerste winkel en in 2020 volgt een tweede zaak in Heesch. Op 6 mei van dit jaar opent Van Helden samen met Willem van Run de deuren van de derde vestiging, aan de Rogstraat 24a in Grave.

‘Gegrepen door het wijnvirus’
Gravenaar Willem van Run is het gezicht van de nieuwe winkel. Hij vertelt over zijn bijzondere carrièreswitch. “Ik heb altijd als zelfstandige in de bouw gewerkt. In die periode heb ik veel gereisd over de hele wereld en diverse wijnhuizen bezocht. Een paar jaar terug raakte ik tijdens een wijnproeverij nóg meer gefascineerd door wijn. Die man vertelde heel gepassioneerd over wijn, bodem, klimaat etcetera. Vanaf dat moment ben ik echt gegrepen door het wijnvirus en dacht ik: waar kan ik me gaan verdiepen in wijn. In heb toen bij Ronald in de winkel een aantal wijncursussen gevolgd en ben de vinologenopleiding gaan doen. Daarnaast schreef ik me in bij de KvK om proeverijen te kunnen organiseren, waarbij ik de wijn inkocht bij Ronald. Die vroeg na een tijdje of ik geen zin had om bij hem aan de gang te gaan. Vanaf dat moment ben ik een dag minder gaan werken in de bouw en bij Ronald aan de slag gegaan. Dat beviel zó goed dat ik een klein jaar later besloot helemaal te stoppen in de bouw om een wijnhandel in Grave te starten. Hier ligt echt mijn hart, dit is mijn passie. Ik ben nog nooit zo blij geworden van mijn werk als nu”, lacht Willem.

Wanneer Willem over wijn praat, straalt hij inderdaad van oor tot oor. De passie en bevlogenheid spatten er van af. “Wijn is zó mooi! Alles komt samen: natuur, klimaat, het glas en de beleving. De kleur, geur en smaak vertellen allemaal iets over een wijn. Al je zintuigen worden geprikkeld!”

‘Van laag tot hoog segment’

Van Helden heeft een zeer ruim assortiment wijnen, die in het monumentale pand aan de Rogstraat op stijlvolle wijze worden gepresenteerd. Willem: “We hebben wijnen van laag tot hoog segment: van vijf euro-wijnen tot de wijnen van alle tophuizen. Van mousserende wijnen tot dessertwijnen en van wijnen uit Frankrijk, Spanje en Nieuw-Zeeland tot Zuid-Afrika, Argentinië en zelfs Nederland. Alles wat hier ligt proeven we bovendien zelf, de prijs-kwaliteitverhouding klopt dus echt.”

De Graafse wijnhandel is laagdrempelig en mikt op een brede doelgroep. “Iedereen kan bij ons terecht: van mensen die een borrelwijn willen hebben tot de gepassioneerde wijnliefhebber die zoekt naar die ene exclusieve fles. Een zoektocht die ik graag aanga met de klant.”
Wijnhandel Van Helden start binnenkort ook met cursussen en proeverijen. “We gaan daarvoor een speciale ruimte inrichten in de kelder”, vertelt Willem, “maar ook proeverijen op locatie zijn mogelijk.”

Wijnhandel Van Helden is gevestigd aan de Rogstraat 24a in Grave en is dinsdag tot en met donderdag open van 10 tot 18 uur, vrijdag van 10 tot 20 uur en zaterdag van 9.30 tot 17 uur. Kijk voor meer info op www.wijnhandelvanhelden.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant