Afbeelding

Voices for Hope: benefietconcert voor Oekraïne in Sint Sebastianuskerk Herpen

Algemeen 502 keer gelezen

HERPEN – De Sint Sebastianuskerk in Herpen vormt zondagmiddag 22 mei het decor voor het evenement Voices for Hope, een benefietconcert voor het door oorlog geteisterde Oekraïne.

Het initiatief voor het benefietconcert is afkomstig van een aantal koren uit de regio. Zij willen op deze manier hun steun betuigen aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. De opbrengst van het benefietconcert, waar alle deelnemers belangeloos aan deelnemen, is dan ook geheel bestemd voor hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Deelnemende koren
Deelnemende koren zijn het gemengd koor van de Sint-Sebastianuskerk uit Herpen, Cordaad uit Ravenstein, het gregoriaans koor uit Heesch, het gregoriaans mannenkoor uit Schaijk, Loreley uit Zeeland, Schalmei uit Schaijk en het uitvaartkoor van de parochie Johannes de Doper.

Liederen over vrede en hoop
Elk koor zingt drie liederen uit het eigen repertoire. Er worden onder andere liederen over vrede en hoop gezongen worden, maar ook over liefde en vriendschap.

Het concert Voices for Hope vindt plaats op 22 mei in de Sint-Sebastianuskerk in Herpen, begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 16 uur.

Uit de krant