Afbeelding

Arabian Horse Weekend op 21 en 22 mei in Schaijk

Schaijk 2.291 keer gelezen

SCHAIJK - Bij Dutch Equestrian Estate aan de Duifhuisstraat 2 in Schaijk vindt op zaterdag 21 en zondag 22 mei het Arabian Horse Weekend plaats. Het evenement, dat beide dagen van 8.30 tot 17 uur duurt, is gratis toegankelijk. Beide dagen worden gevuld met het showen van Arabische Volbloed-paarden, afkomstig uit de hele wereld.

In totaal zijn er drie shows. Op zaterdagochtend is de Europese show, waaraan uitsluitend Volbloeds mogen meedoen die gefokt en in eigendom zijn van een Europese eigenaar. Zaterdag laat in de middag worden uitsluitend paarden geshowd die een specifieke Egyptische stamboom hebben en de zondag staat in het teken van een internationale show.

“De Volbloed is van nature een showpaard, dansend met de staart op de rug, wijd opengesperde neusgaten en glanzende, diepzwarte ogen”, vertelt Pieter Stoop namens de organisatie van het Arabian Horse Weekend. “De Arabische Volbloed is een gevoelig en snel lerend paard en daardoor zeer geschikt voor de dressuursport. Verder zie je steeds meer het gebruik in de Westernsport, de Endurancesport, vanwege het uithoudingsvermogen en mede door zijn ‘will to please’. Gezien het feit dat het Arabisch Volbloed paard door de eeuwen heen gefokt is op snelheid en hardheid, is het niet verbazingwekkend dat veel paarden in aanleg geschikt zijn voor de rensport. Er zijn succesvolle renlijnen in de fokkerij en in Nederland worden vele wedstrijden georganiseerd op Duindigt. Zijn gouden karakter, handzame formaat, werklust en aantrekkelijke verschijning zorgen ervoor dat de Volbloed steeds meer als gezins- en recreatiepaard wordt gebruikt.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant