Afbeelding
Getty Images/iStockphoto

Mantelzorgcafé ‘samen thuis zorgen’ in Reek en Schaijk

Algemeen 441 keer gelezen

REEK/SCHAIJK -  Alle inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland zijn uitgenodigd voor een nieuw mantelzorgcafé. Het thema is dit keer ‘samen thuis zorgen’. Belangstellenden kunnen ervoor kiezen bij een van de twee bijeenkomsten aan te sluiten. Maandag 9 mei van 13.30 tot 15.30 uur in Het Wapen van Reek of woensdag 11 mei van 19.30 tot 21.30 uur bij café-zaal De Potter in Schaijk.

Deze editie van het mantelzorgcafé besteedt aandacht aan de belasting van de zorgverlener die een naaste of zorgvrager ondersteunt in de thuissituatie. Omdat thuis veel zorg verleend wordt, is het belangrijk dat overbelasting van de mantelzorger wordt voorkomen. Deskundigen demonstreren en informeren over vier onderwerpen:

  • Persoonlijke verzorging: Aandachtspunten bij de lichamelijke verzorging van personen met een zwakke gezondheid.
  • Voeding: Hoe kun je een gezonde smakelijke maaltijd bereiden voor kwetsbare mensen?
  • Hulpmiddelen die beschikbaar zijn voor mensen die thuis verzorgd worden.
  • Tiltechniek en hulpmiddelen bij het verplaatsen: Diverse tips voor het verlichten van de lichamelijke belasting van de mantelzorger.

De mantelzorgcafés zijn een initiatief van de zorgcoöperaties uit Reek, Schaijk en Zeeland. Inwoners uit die dorpen zijn van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Jong en oud, wel of geen mantelzorger. Omdat dit specifieke thema al eens in Zeeland werd aangeboden, is nu voor enkel Reek en Schaijk gekozen. Geïnteresseerden uit Zeeland kunnen zich desgewenst aansluiten bij een van de twee bijeenkomsten. Deelname is gratis evenals de consumpties.

Het is noodzakelijk vooraf aan te melden bij de locatie waar je wil deelnemen. In Reek (9 mei, 13.30-15.30 uur, Het Wapen) kan via info@zorgcooperatie-reek.nl. In Schaijk (11 mei, 19.30-21.30 uur, De Potter) via info@zorgcooperatieschaijk.nl. Met vragen kun je terecht bij de preventiewerker in jouw woonplaats. Ook kun je bij hen terecht als je graag wil komen, maar je kunt geen vervanging regelen voor jouw zorgtaak.

Preventiewerkers volwassenen
Reek: Gertie Theunissen gertie.zorgcooperatiereek@gmail.com tel. 06-11038370
Schaijk: Hilda de Jongh wijkverpleegkundige@zorgcooperatieschaijk.nl tel. 06-30104816
Zeeland: Helma Vermeer helmavermeer@zorgcooperatiezeeland.nl tel 06-20246024

Preventiewerkers jeugd
Reek/Zeeland : Nettie Nabuurs nettie@preventiewerkerjeugd.nl 06-53343689
Schaijk: Tobias Jubbega tobias.jubbega@ons-welzijn.nl tel 06-40091083

Uit de krant