Activiteiten & Verhalen

1 jaar corona in Nederland: Aandacht voor elkaar-verhalen verzameld

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REGIO - Een moment dat we liever niet vieren: het coronavirus was afgelopen maand één jaar in Nederland. Veel Nederlanders zijn het afgelopen jaar in actie gekomen voor de mensen om hen heen. Met praktische hulp, of door gewoon te luisteren naar anderen. De verhalen van die mensen zijn verzameld in het digitaal tijdschrift Aandacht voor elkaar-verhalen (zie PDF-bestand). Als eerbetoon aan al die mensen. Als inspiratie en troost.

Want we zijn er nog niet. Groepsgevoel en creatieve ideeën blijven nodig om ons hier doorheen te helpen. De sociale, maatschappelijke en economische gevolgen van de coronamaatregelen zijn groot na een jaar. De maatregelen raken ons allemaal nog steeds. In het werk, in het contact met familie en vrienden en in onze vrije tijd. We hebben elkaar hard nodig.

Alle verhalen in het tijdschrift zijn van betrokken personen of organisaties met aandacht voor elkaar. Op dit moment verzamelen we niet meer actief verhalen. Maar aan de moeilijke tijd is helaas nog geen einde gekomen. Dus blijf een beetje op elkaar letten. Ook op afstand kunnen we samen zijn.

|Doorsturen