Blaskapelle Fresia

Onder het motto “blaasmuziek om te (be)leven” is “Blaskapelle Fresia” aan het begin van 2012 opgericht door dirigent Simon Meurs, zijn echtgenote Annie en vriend Frans Maas. Combineren van hun voorletters leverde de fleurige naamgeving op.

Met het speciale doel om, naast andere optredens, minimaal eenmaal per jaar zelf een concert te organiseren ten bate van KiKa, de Stichting Kinderen Kankervrij, is "Blaskapelle Fresia" een bijzonder orkest.

Tot nu toe is al meer dan € 6500,- voor deze stichting bijeengebracht. Een bedrag om trots op te zijn.

"Blaskapelle Fresia" bestaat uit enthousiaste muzikanten uit geheel Noordoost-Brabant en uit Gelderland. De programma's bestaan uit de traditionele Böhmisch-, Mährische blaasmuziek met pittige marsen, vloeiende walsen, karaktervolle polka’s en ook speciale solisten; instrumentaal en vocaal! Met respect voor de traditie worden ook de nieuwe ontwikkelingen in deze blaasmuziek op de voet gevolgd: “Het oude bewaren en het nieuwe ervaren”.

Al in 2013 werd “Blaskapelle Fresia”, tijdens het "14. Europameisterschaft der Böhmisch- Mährischen Blasmusik" in het Duitse Ehningen met 90,1 punten Europees kampioen in de zgn. "Mittelstufe" (middenklasse).

“De muziek van “Blaskapelle Fresia”, met de onmiskenbare Böhmische sound als kenmerk, is meer dan muziek die zomaar aan je voorbij gaat”.