Afbeelding

Vogelwacht houdt voorjaarswandeling door De Maashorst

Nieuws 10 keer gelezen

UDEN - Vogelwacht Uden houdt op zondag 13 maart een voorjaarswandeling door natuurgebied De Maashorst. De wandeling, met het thema ‘Vogels in het voorjaar’, start om 9 uur op de grote parkeerplaats bij Natuurcentrum Slabroek. Voor deelnemers die niet te ver willen wandelen is een kortere route uitgezet, zodat iedereen kan deelnemen.

\n

Na de lange winterperiode zijn veel vogels al volop aan het fluiten, waaronder de merel, vink, heggenmus en groenling. De vogels doen dit om hun territorium af te bakenen of om de vrouwtjes te lokken. Het herkennen en onderscheiden van vogels wordt tijdens de wandeling door ervaren gidsen van de Vogelwacht uit de doeken gedaan. Gedurende de twee tot drie uur durende tocht wordt de mensen gewezen op de vele vogelsoorten die in De Maashorst voorkomen. Naast vogels wordt ook naar bomen en planten gekeken en misschien komt men oog in oog te staan met een Schotse Hooglander.

\n

Deelnemers doen er verstandig aan om stevige schoenen of laarzen aan te trekken. Een verrekijker is bovendien een handig hulpmiddel om de vogels goed te kunnen bekijken. Na afloop van de wandeling kan men het Natuurcentrum, waar veel informatie over natuurgebied De Maashorst is te verkrijgen, bezoeken.

De deelname aan deze voorjaarswandeling en de entree van Natuurcentrum Slabroek zijn gratis. Voor meer informatie: Jan-Willem Hermans, telefoon 0413-269804.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant