Afbeelding

Toyota Verso-S: slim ruimtewonder

Nieuws 13 keer gelezen

Compacte MPV maakt debuut op Nederlandse bodem

\n

OSS – De Toyota Verso-S beleeft zijn Europese debuut op Nederlandse bodem. De MPV begeeft zich met de Verso-S in een groeiend segment en is bijzonder in meerdere opzichten. De slimme MPV is te bestellen voor een vanafprijs van 15.990 euro. Vanaf 19 februari is de Verso-S onder meer te zien bij Toyota-dealer Van Boxtel aan de Longobardenweg 21 in Oss, 0412-643355.

\n

De Verso-S is voorzien van de soepele 1.3 VVT-i benzinemotor die 73 kW/99 pk en 125 Nm produceert. De MPV levert hiermee in combinatie met de trefzekere handgeschakelde zesversnellingsbak aansprekende prestaties, zonder daarbij het verbruik en de CO2-uitstoot uit het oog te verliezen. Zowel de handgeschakelde Verso-S als de versies met de Multidrive CVT automaat zijn standaard voorzien van een Stop & Start-systeem. Hierdoor is het verbruik van de handgeschakelde versie slechts 5,4 l/100 km. De CO2-uitstoot blijft beperkt tot 125 g/km. \n

De Verso-S is voor duizend euro extra uit te rusten met een Multidrive CVT-automaat die voor nog gunstiger cijfers zorgt. In combinatie met deze transmissie bedragen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot respectievelijk 5,0 l/100 km en 117 g/km. Hierdoor is de Verso-S de enige benzineauto in zijn klasse met een A-label. Bovendien betalen zakelijke rijders slechts 20 procent bijtelling. De bestuurder kan de Multidrive CVT automaat ook handmatig bedienen met behulp van schakelpaddles achter het stuurwiel.

Het gamma van de Verso-S begint met de royaal uitgeruste Comfort-uitvoering. In deze configuratie is de auto standaard al voorzien van onder meer een dakspoiler, boordcomputer, schakelindicator, follow-me-home verlichting, radio/CD-speler met

MP3-/USB-aansluiting, elektrisch bedienbare ramen vóór, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en elektrisch bedienbare en verwarmde buitenspiegels met geïntegreerde richtingaanwijzer.

Veilig de weg op
De Verso-S is ook op het gebied van veiligheid zeer compleet uitgerust. Elke uitvoering heeft zeven airbags aan boord (twee airbags voorin, een knieairbag, twee zijairbags en twee curtain airbags), anti-whiplashhoofdsteunen, elektronische remkrachtverdeling (EBD), Brake Assist, Vehicle Stability Control (VSC+) en Traction Control (TRC). Toyota is er verder van overtuigd dat de Verso-S de maximaal haalbare vijf sterren scoort in de EuroNCAP-botsproeven.

De Toyota Verso-S is leverbaar met keuze uit zes kleuren metallic lak en een parelmoerlak. Lederen bekleding met stoelverwarming staat ook op de lijst met accessoires. Omdat de dealer dit leerpakket achteraf monteert, is het vrij van BPM en daarmee fiscaal voordelig.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant